Nyheter

Chili Vanilla og Andreas Ulvo på Monitor-turné

I midten av mars reiser den unge friske trioen Chili Vanilla på Monitor-turné til Vestlandet. Med seg har de pianisten Andreas UIvo som spillende mentor.

MONITOR er en konsertserie rettet mot ungdom, initiert av Norsk jazzforum. Målet er å få flere unge til å lytte på jazz, spille jazz og arrangere konserter med jazz – kort sagt få ørene opp for alt hva jazzen kan romme.

På en Monitor-konsert skal publikum få høre unge jazzmusikere i etableringsfasen, i samspill med en erfaren mentor fra den norske jazzscenen. I vårens utgave av Monitor er det trioen Chili Vanilla som presenteres for et ungt publikum på Vestlandet, i samspill med pianisten Andreas Ulvo som mentor.

Turneen, som er en del av Vestnorsk jazzsenteres turnétilbud Den musikalske stamvegen, skal innom fem steder i perioden 18.-22. mars:

  • 18. mars: Apollon, Bergen
  • 19. mars: Kabuso, Øystese
  • 20. mars: Sandane
  • 21. mars: Fugl Fønix, Etne
  • 22. mars: Spor 5, Stavanger

Våren 2013 tok Norsk jazzforum første gang initiativ til prosjektet Monitor på bakgrunn av at organisasjonen ønsket å sette mer fokus på jazzkonserter for ungdom.  I mai i fjor ble første runde av Monitor gjennomført. Da turnerte den unge kvartetten Morning Has Occurred ulike steder på Vestlandet med Karl Seglem som spillende mentor. Både den gangen og nå har Monitor blitt arrangert som et samarbeid mellom Vestnorsk jazzsenter og Norsk jazzforum.

De lokale arrangørene oppfordres til å involvere ungdom i arrangementet og samarbeide med kulturskoler, skoler og annet i nærmiljøet.

Chilli Vanilla og Andreas Ulvo foto John Hughes

Chili Vanilla og Andreas Ulvo – eksplosiv og leken improvisasjon

Chili Vanilla er et band fullt av kontraster, og blander det eksplosive og det lekne.  Improvisasjon og skranglete lydlandskap møter drivende og fengende groover. Chili Vanilla har en sterk formidlingsevne og er et strålende live-band, som oser av overskudd.  De har vært et friskt pust på den norske jazzscenen, men har et publikum langt utenfor jazzkretser. Bandet har spilt sammen i over fire år og gjort et stort antall konserter på klubber og festivaler i Norge. Debutplata «Chili Vanilla» fra 2012, produsert av Audun Kleive, fikk gode mottakelser og anmelderne mente bl.a. at bandet stod for «udiskutabel originalitet og folkelig-fengende framføring.»

Andreas Ulvo er med på turneen som Chili Vanillas mentor og medvirker også musikalsk på konsertene. Ulvo er en av landets mest aktive og anerkjente pianister, og er kjent for å ha en enorm bredde i alt han gjør. Han er å høre bak tangentene i en lang rekke band og konstellasjoner, fra Mathias Eick Quintet, Eple trio og Karl Seglem til Shining, Jarle Bernhoft og Ingrid Olava, i tillegg til eget prosjekt med solo piano.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!