Nyheter

12 Points Festivalen 2014

 

Vestnorsk Jazzsenter er stolt av å samarbeide med 12 Points Festivalen som i år arrangeres i Umeå i Sverige 10-12.april.

Nysgjerrig på unge jazzmusikere fra andre europeiske land? Kom og bli inspirert av 12 grupper fra 12 forskjellige land over tre spennende festivaldager på Norrlandsoperan. 

Prosjektet 12 Points Festival hører til i Dublin, men organiseres annenhvert år i en av Europas storbyer. 12 unge, fargerike, kreative grupper fra 12 land er valgt ut til å spille, og vil dermed ha mulighet til å ta neste skritt i karrièren.

Her får du sjansen til å oppleve jazz som sprenger sjanger-grenser og ta nye spennende former og uttrykk!

Les mer om festivalen her

Les mer om årets festivalprogram her

Det Norske deltakerbandet er Pixel.

  • Ellen Andrea Wang – Bass & Vokal
  • Jonas Kilmork Vemøy – Trompet
  • Harald Lassen – Saksofon
  • Jon Audun Baar – Trommer

Pixel ble kåra til årets band i 2013 av Dagsavisen, var en av representantene for norsk jazz på by:Larm i 2014 – der Ellen Andrea Wang også ble tildelt NOPA-stipendet. Musikkvideoen til singelen «Call Me»  ble kåret til «Best international dance video» under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Ellen Andrea Wang ble tildelt Tonos utfordrerpris for 2013 for samme komposisjon.

les mer om Pixel på deres hjemmeside her

 

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!