Nyheter

Åpent seminar for korpsungdom med kvartetten 1000

HVA ER JAZZ?
HVA ER IMPROVISASJON?
HVORDAN KAN MAN EGENTLIG SPILLE HELT UTEN NOTER?

Med:
STEFFEN GRANLY tuba
ANDREAS ROTEVATN trombone
HÅVARD FUNDERUD trombone
MATS MÆLAND JENSEN trommer

Fredag 19. September kl. 17:00-20:00
Lørdag 20. September kl. 17:00-19:00
med konsertstart kl. 20:00

Påmelding:
Send deltagers navn/alder/instrument til roger@nattjazz.no

Pris: 100 kr. pr. deltager
Betal til kontonr. 3624.07.40634
merk innbetaling med: «korpsseminar» og navn

Jazzkvartetten 1000 består av den noe uvanlige og originale sammensettingen av to tromboner, tuba og trommer. Bandet består av musikere med utdanning fra Griegakademiet i Bergen og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og har spilt sammen siden 2011. Flere av medlemmene har bakgrunn som korpsmusikanter, og det var gjennom korpsmiljøet de for første gang fikk nærkontakt med jazzen. Nå vil de fire musikerne gjerne dele sine erfaringer og kunnskap, og gi unge korpsmedlemmer en unik mulighet til å oppdage gehørspill og improvisasjon gjennom en spennende musikalsk samling.

Seminaret passer for musikanter i ungdomsskolealder, og tilpasses etter nivå. Seminaret avsluttes med åpen konsert for både foreldre og publikum.

”Vi har selv opplevd det å miste noe av inspirasjonen og spillegleden da vi gikk i korps. Flere sluttet å spille, enten fordi de var blant de eldste og ikke lenger fant utfordringer nok i musikken som ble spilt, eller på grunn av det ble eksperimentert lite med sjangre og stilarter. Vi har lyst til å vise korpsmedlemmer at det er mulig å ha glede av musikken gjennom hele livet, og at korpsinstrumenter blir brukt i mange ulike sjangre og sammenhenger. Både fra tidligere kurs vi har arrangert, og fra egen tid i korps, har vi meget gode erfaringer med å få inn eldre og erfarne musikere utenfra. Noen som gjerne holder på med noe litt annerledes musikalsk, og som kan være med å gi et løft til både medlemmenes spilleglede og selvtillit»

– Steffen Granly, 1000

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=4qgX2OMSn8M

Audio:
http://soundcloud.com/aeaoea/1000-feat-kjetil-m-ster-bombe

Seminaret arrangeres av Fana Kulturhus og Vestnorsk Jazzsenter via turnéordningen Den musikalske stamvegen.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!