Nyheter

Bestillingsverk på veien

Hvert år brukes det store summer på bestillingsverk. Utvalgte komponister får anledning til å plukke med seg musikere fra øverste hylle.

De får gjerne lang tid til å skrive og forberede seg, og musikken blir fremført i et gunstig festivalvindu i fullsatte saler hvortil festivalen inviterer vennene sine. Så om det er noen sammenheng mellom forutsetningene for å lage musikk og kvalitet må vi anta at det blir skapt mye bra musikk på denne måten. Men hva skjer når konserten er slutt?

Noen ganger hører en ikke mer til musikken, andre ganger spilles musikken inn og av og til tar musikerne med seg bestillingsverket på en turné. Vossa Jazz er blant de beste i klassen til å gi bestillingsverkene et liv etter urfremføringen. Og til helgen kan du oppleve Karl Seglems ”Som spor” som fremføres søndag 21. september, to og et halvt år siden verket ble satt opp for første gang under Vossa Jazz 2012 i en fullsatt Vossasal med et fantastisk mannskap. I tillegg kan en oppleve ”som spor” på her:

23.09.14: Florø Kirke, Florø

24.09.14: Førdehuset, Førde

25.09.14: Trivselshagen, Sandane

26.09.14: USF Verftet, Bergen

27.09.14: Kulturhuset, Øvre Årdal

28.09.14: Kviknesalen, Balestrand

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!