Nyheter

Møsters Chicago-kvartett

Reprise av et uforglemmelig musikalsk møte i Chicago i 2012. Førstkommende lørdag på Nattjazz.

Dette prosjektet har rot i en USA-turné med Datarock i 2008. Bergensbandet var på oppvarmingsturné for bandet Ladytron, og spilte på Vic Theatre i Chicago, tilfeldigvis på Kjetil Møsters 32-årsdag 17. juni. Ingebrigt Håker Flaten bodde på dette tidspunkt i Chicago, og inviterte Kjetil med til å spille en konsert med en trio han spilte med der. Etterpå dro de til klubben Rodan, hvor Jeff Parker, gitarist i Tortoise, spilte hver tirsdag i en årrekke, med Josh Abrams (som blant annet har spilt med Bonnie Prince Billy) på bass og John Herndon, også fra Tortoise, på trommer.

 

Jeff ville ha med Kjetil å jamme, og dette møtet utviklet seg til å bli en musikalsk lykkestund for alle involverte. Fredrik Saroea, Datarock-vokalist og tilskuer, var helt i ekstase over det han hørte og har siden snakket euforisk om denne juni-kvelden I Chicago. Når vi spør Kjetil om hvorfor denne begivenheten står ut i en karriere med så mange oppturer svarer han:

 

“Det å spille med disse musikerne, som har moderne amerikansk jazz godt under huden, men som samtidig har svært mange referanser over i andre musikksjangere, var utrolig befriende for meg. Jeg har ofte tenkt på muligheten til å fortsette med dette bandet, og hver gang jeg treffer Jeff Parker snakker vi om det. Nå fryder vi oss å få spille sammen igjen, samme opplegg, men i en annen by.”

 

Vi gleder oss både til konserten og ikke minst til å høre hva som kommer ut av dagen i dag som kvartetten tilbringer i Duper studio på Bergen Kjøtt.

 

Nattjazz, Lørdag 6. Juni, ca. kl. 23.

 

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Tortoise er regnet som ett av de viktigste bandene i amerikansk post-rock, og var allerede på 90-tallet pionérer i arbeidet med å oppheve segregasjonen som hadde oppstått mellom musikksjangere, og blandet inn både krautrock, minimalisme, elektronika og jazz i sitt post rock/progrock-uttrykk.

 

Kjetil Møster har på sin side holdt på med sjangerblanding og crossover-arbeid siden studietiden på jazzlinja i Trondheim rundt årtusenskiftet, og har siden gjort suksess med jazzband som The Core og Zanussi Five samt popartister som Datarock, Röyksopp/Robyn og Lars Vaular. Nå er han aktuell med sitt eget psykeseliske progjazz-orkester Møster!, samt Reflections in Cosmo som spilte på Nattjazz igår.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!