Nyheter

Fra Brooklyn til Bømlo

Etter en vellykket USA-turné setter nå en av landets skarpeste kvartetter kursen mot Vestlandet, nærmere bestemt Stavanger, Bømlo, Øystese, Voss og Fjaler. Med seg har de energisk frijazz allá den originale Ornette Coleman Quartet og John Zorns Masada.

Cortex består av komponist og kornettist Thomas Johansson, saksofonist Kristoffer Berre Alberts, trommeslager Gard Nilssen og eksil-bergenser Ola Høyer på kontrabass. Medlemmene har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og Stavanger og er blant de mest ettertraktede unge jazzmusikerne i Norge. De har markert seg i en rekke konstellasjoner, deriblant Susanne Sundfør, Team Hegdal, Paal Nilssen-Love Large Unit, Zaka, Zanussi 5, Friends & Neighbors, Honest John og The Heat Death.

Som kvartett er de nettopp ferdig med en svært vellykket USA-turné, bandets tredje, før de nå vender nesa mot Stavanger, Bømlo, Øystese, Voss og Fjaler. De spiller energisk frijazz i samme musikalske landskap som den originale Ornette Coleman Quartet og John Zorns Masada. Det Oslo-baserte bandet har til nå spilt over hundre konserter verden rundt og gitt ut tre album. Samtlige er blitt hyllet av pressen, både nasjonalt og internasjonalt. Vi gleder oss til å sende disse ut på stamvegen og er spent på mottagelsen.

Skjermbilde 2015-09-30 kl. 14.11.44

Fredag 9. okt.: Stavanger // Konsertstart kl. 20:00

Lørdag 10. okt.: Bømlo // Konsertstart kl. 22:00

Søndag 11. okt.: Øystese // Konsertstart kl. 14:00

Mandag 12. okt.: Gamlekinoen, Voss // Konsertstart 20:00

Tirsdag 13. okt.: UWCRCN, Fjaler // Konsertstart 20:00

20140318_cortex_034

 

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!