Nyheter

Subtrio feirer 15 års jubileum med turné på «Stamvegen»

Trioen består av glimrende instrumentalister som spiller musikk fra det mange omtaler som jazzens gullalder. Det er uanstrengt, lekent, virtuost og morsomt på samme tid. Denne uken spiller de i Lærdal, Fjaler, Førde, Voss, Bergen og Øystese.

“..musikalsk kjemi og empati i ultraklassen. For dem som ikke kjenner til barytonsaksofonisten og verbalimprovisatøren John Pål Inderberg, kan følgende meldes: Dere har hittil gått glipp av høyst sannsynlig kongerikets morsomste musikant. Dessuten er han en musikant i verdenklasse” (Tor Hammerø, Puls)

Subtrio feirer 15 år som band. De har hele tiden arbeidet med melodiøs improvisasjonsmusikk. Bassist Folkvord og trommeslager Brækhus gjør sitt ytterste for å skape et stødig fundament for saksofonist Inderberg som i denne trioen får stort spillerom for sine evner som solist og improvisatør.

Musikken er solid forankret i jazztradisjonen, med hovedvekt på 50- og 60-tallet. De har tidligere sluppet to album, en som trio og en live-innspilling hvor de har med seg Paolo Fresu, begge ble tatt varmt i mot. Dette er en trio av topp internasjonal klasse, hvor alle snakker cooljazzens språk flytende og engasjerende.

Konsertene er en del av Vestnorsk Jazzsenter sin turnéordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i året fordelt på et arrangørnettverk som strekker seg fra Vikeså sør til Sandane nord.

Subtrio består av:

Saksofon: John Pål Indreberg – Bass: Svein Folkvord – Trommer: Stein Inge Brækhus

Skjermbilde 2015-10-27 kl. 09.56.32

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!