Nyheter

Jazz i Sikte fyller 15 år!

Jubilanten feires på hovedscenen fredag 22. april med en råsterk line-up av unge, spennende bergensband. Så om du vil sjekke ut hva som rører seg blant fremtidens jazzmusikere er dette en utmerket anledning. Programmet begynner kl. 20:00 og det er fri inngang.

Jazz i sikte har allerede vært gjennom innledende runde. Den ble gjennomført i Stavanger 2. april, som en minifestival der hele 7 strålende band delte scenen. Det rapporteres om skyhøyt nivå og imponerende prestasjoner, både kompositorisk og utøvermessig. Til slutt var det sekstetten Zulu som trakk det lengste strået på Spor 5, og som får spille konserter under årets Nattjazz og Sildajazz, sammen med vinnerbandet fra Bergen. Se lenger ned i saken for full line-up.

Skjermbilde 2016-04-20 kl. 13.59.07Ndabo Zulu fra Zulu Sekstett. Foto: Ole Glyph Foss

Bergmund Waal Skaslien skal ha stor honnør for måten han har ledet Jazz i Sikte på gjennom 15 år. Alltid like engasjert og entusiastisk på musikernes vegne, alltid like opptatt av utvikling og at musikerne skal bli bevisste egne potensialer. Gjennom sin spesielle måte å undervise på har Bergmund i løpet av disse 15 årene gitt mer enn 100 band og flere hundre unge musikere særdeles viktige tips og veiledning med på veien mot framtidige musikerkarrierer. Mye takknemlighet ligger i lufta rundt denne mannen, også fra vår side. Vi gleder oss stort til fortsettelsen! Men først gleder vi oss til fredagens innledende bergensrunde.

Program, Jazz i Sikte, Bergen 2016

1. Runt Woody (duo)
SONDRE BERG ABRAHAMSEN gitar MARTIN WRIGHT THORSEN trommer

2. Garrubo
GABRIELA LIE GARRUBO vokal JOHANNES AAGAARD gitar PEDER KOLSUNG piano ARNE SANDBERG bass KASPER WAAG trommer

3. Pluto
ARNE TOIVO ERIK FJOSE SANDBERG kontrabass AMALIE HOLT KLEIVE vokal MARTIN WRIGHT THORSEN trommer

4. Befawara
SONDRE BERG ABRAHAMSEN gitar ROBIN FASSIE KOCK trompet ELINE RAFTESETH kontrabass KASPER WAAG trommer

5. Robin Fassie-Kock 5tet
ROBIN FASSIE KOCK trompet/flugelhorn ROAR KJELDAHL gitar ÅSMUND EIKILL bass SONDRE VELAND trommer PEDER KOLSUNG tangenter

6. Daisy
THEA EMILIE WANG vokal/effekter/perc HENRIK HÅLAND trommer

Fremover vil dere også se en ny grafisk profil på Jazz i Sikte. Studenter ved Norges Kreative Høgskole har jobbet med dette prosjektet og kommet opp med masse fint. Det var vanskelig å velge blant alle forslagene, men vi endte på en logo, en plakatmal og et utgangspunkt for program av Mathias Birkeland Nekkøy. Et av elementene ser dere øverst i saken. Takk for det, Mathias!

Facebook-event

Logo gul

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!