Nyheter

Regnbueponniens significante påskesang

Ikke noe å si på albumtittelen når Significant Time kommer med sin etterlengtede plate-debut. I midten av mai reiser de på stamveg-turné til Flekke, Lærdal, Bergen og Øystese.

Det har gått gjetord om Significant Time og musikerne der en stund nå. Ikke minst etter solide opptredener på Kongsberg Jazzfestival og Maijazz. Øyvind Dale, Signe Irene Time, Fredrik Luhr Dietrichson og Raymond Lavik springer alle ut av den svært vitale jazzlinjen i Stavanger og er nå i ferd med å etablere seg i toppsjiktet av norske improvisasjonsmusikere. Nå er de aktuelle med platedebut og en vestlandsturné som skal innom Flekke, Lærdal, Bergen og Øystese.

På platen og på den kommende turneen teller bandet riktignok seks stk. De to siste, Andre Roligheten og Hayden Powell, ble invitert med som gjestemusikere på fjorårets Maijazz, og det ga tydeligvis mersmak. Sekstettens konsert var blant høydepunktene på en festival med en sterk line-up. Og det er i grunn ikke så overraskende for oss som har fulgt med dette bandet et par år. Det er et særdeles samspilt og lekent band med sterke komposisjoner og en stor dose sjarm.

Skjermbilde 2016-05-02 kl. 14.26.53

Besetning:

Signe Irene Time: vokal, Øyvind Dale: piano, Andre Roligheten: saksofon, Hayden Powell: trompet, Fredrik Luhr Dietrichson: bass og Raymond Lavik: trommer

 

Turnérute:Den Musikalske Stamvegen logo-svart

12. mai: UWCRCN, Flekke

13. mai: Lærdal Kulturhus.

14. mai: Cafe Sanaa, Bergen

15. mai: Kabuso, Øystese

 

“Ein fest av ein konsert med vokalisten som uomtvistelig toneangjevar og stemningsskapar.”

Roald Helgheim, dagsavisen.no

 

”Tidligere denne lørdagen ble det unge, Stavanger-baserte bandet Significant Time (…) en «snakkis» etter en ettermiddagskonsert som 
fikk garvede festivalveteraner til å hente de feteste superlativene”.

Terje Mosnes, jazzinorge.no

 

”Den uhyre kreative pianisten og komponisten Øyvind Dale skriver inteligente melodier som krever sin musikant, men med dette laget av musikere var alt på plass. Times ordløse sang sammen med Powell og Rolighetens blåserkommentarer, gjorde at komposisjonene vokste seg store og sterke. Kanskje Maijazz beste konsert i år.”

Jan Granli, salt-peanuts.eu

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.