Nyheter

Maijazz åpner idag!

Festivalen fremstår som en svært vital 28-åring og Stavanger som en by hvor det skjer utrolig mye bra på jazzfronten. 

På talentutviklingsfeltet popper det ene stortalentet etter det andre opp; det formelig kryr av unge energiske jazzmusikere der. Talentene får rikelig anledning til å tilegne seg sceneerfaring, gjennom tiltak som Blå Trå, Jazz i Sikte og ikke minst UiS-suksess-satsingen Bjergsted Jazzensemble.

Maijazz følger opp dette på en utmerket måte. Med tiltak for talenter i alle aldre. I år har de en egen programpost for barn og mentor-programmet Tett på en Helt for unge musikere. Her kan du høre musikere plukket fra øverste hylle sammen med mindre etablerte super-talenter.

Vi har godt i gang med å lytte oss opp på en av musikerne som springer ut her fra. Nemlig fjorårets Mølsterprisvinner Simen Kiil Halvorsen og hans rykende ferske Scripted Conversations. Fantastisk album, og vi gleder oss til slippefesten og til resten av festivalprogrammet. Sees på konsert!

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!