Nyheter

JassBBBBox

Espen Horne har i flere år sørget for stappfulle hus og særs god stemning med sin månedlige klubb Jassbox, både i Oslo og Bergen. Lørdag 28. mai får han fritt spillerom på Festplassen i Bergen, i regi av Festspillene i Bergen. Med seg har han invitert en gjeng med break- og jazzdansere, rappere og Bergen Big Band.

I tillegg til BERGEN BIG BAND kan du høre og se disse:

ANJA ELENA VIKEN, ACTION THE MAN, HESTER V75, STIG PAA, TORB THE ROACH, ARMANI, MASUMI ENDO (JPN), LEONARD ROSENVINGE JACKSON (UK) og ESPEN HORNE.

Sistenevnte har valgt ut settlisten, bestående av
 dansbare 60- og 70-tallskomposisjoner, noen klassikere samt moderne, bergensk hip-hop. Musikken er arrangert av Magne Thormodsæter, Kjetil Møster og Michael Barnes. Storbandjazzen er arrangert av Per Husby og Knut Kristiansen.

I tillegg til den 18-mannsterke besetningen med blåserekker og en utvidet rytmeseksjon involveres både breakdansere, jazzdansere, rappere og vokalister fra Bergens undergrunnsscene samt noen innflydde. Her er det mye ungt talent som ønsker å vise hvilke fantastiske muligheter som ligger i fusjonen mellom kontemporære stilarter og storbandjazzen.

Facebook-event / FiB-hjemmeside

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!