Nyheter

Nutshell 10 år!

For tiende år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter sitt lanseringsprogram for norsk jazz. Her presenteres 6 konserter for 40 spesielt inviterte, hovedsaklig bookingfolk og musikkjournalister fra i alt 17 land. På scenen finner vi både nye og gamle navn samt en verdenspremiere!

I år har vi en utflukt til Hardanger i tillegg til konserter på Fløyen, Stranges Stiftelse, Vertftet og Troldhaugen. På programmet står Morten Qvenild, Hilde Marie Holsen, Steinar Raknes Quartet, Svein Olav Herstad Trio, Mari & Stein og Hedvig Mollestad Trio med Mats Gustafsson.

Etter showcase-konsertene er det Nattjazz som gjelder. Og som vanlig skilter de med mange sterke, norske navn på programmet disse dagene. Ikke minst på åpningskonserten hvor vi får høre et utvidet Strings and Timpani. Her får vi et innblikk i hva som rører seg blant noen av de mest spennende jazzmusikerne i Bergen.

Målet med Nutshell er å bidra til å opprettholde den svært suksessrike eksportvirksomheten av norsk jazz. At norske utøvere får omtale og blir booket av arrangører utenfor landet. De spesielt inviterte gjestene får høre et utvalg norske band og en mulighet til bli nærmere kjent med musikerne. Konsertene presenteres i vakre omgivelser på Vestlandet.

Fra forsiden

Nyheter

Stamveg-utvalg vår 2025

Det kom inn 48 søkere på søknadsfristen vår 1. februar. I samråd med Kunstnerisk Utvalg bestemte vi oss for disse tre prosjektene/bandene for vår 2025.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!