Nyheter

Tre dager til med Nattjazz

Midtuken på Nattjazz er et eventyr. Gårsdagen var intet unntak. Mange gikk nok for å høre Paco Sery, den legendariske trommeslageren til Joe Zawinul, men oppdaget også nye navn og ny musikk. Det gjorde vi også.

Som samarbeidet mellom belgiske Linus (på bildet), gitaristen Frederik Leroux og årets vossajazzprisvinner Øyvind Skarbø. Vakker musikk med banjoer, gitarer, trommer, saksofon og elektronikk. Og Bergen Ungdomsstorband med Shannon Mowday. Som vitner om at det finnes masse talent blant unge bergensmusikere. Ikke minst takket være glimrende veiledere og musikere som Are Ovesen og Erik Halvorsen.

Nå er det kun tre dager igjen av årets festival, og det er mange godbiter. I kveld kan du bli nærmere kjent med morgendagens stjerner på jazzintro, i år med Art Farm Boogie og Past Present. I tillegg spiller to unge, internasjonale trioer som det snakkes stadig høyere og oftere om, Moon Hooch og Lap Trio. For bassister må kveldens program være en våt drøm, jeg tenker da spesielt på konserten med L`Orchestre de Contrebasses.

I helgen er det duket for mer ungt, talent med jazzintro- og jazz i sikte-vinnerne fra Stavanger og Bergen. Litt spesielt i år er det at begge vinnerne er trompetister og fra Sør-Afrika. Det er verdt å merke seg navnene deres først som sist, i likhet med de norske musikerne de har med seg. Ellers er det som alltid på Nattjazz mulig å høre gamle, kjente eller dra på oppdagelsesreise i det ukjente. Vi gleder oss til begge deler!

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.