Nyheter

Europeisk jazzkonferanse i Wroclaw

Torsdag reiser vi til Wroclaw for å ta del i Europe Jazz Network sin årlige jazzkonferanse. Daglig leder Nina Torske vil blant annet holde en workshop med prosjektet Jazz for Young People.

Vestnorsk Jazzsenter har vært medlem i Europe Jazz Network siden 1999. Da var det kun ett annet medlem fra Norden. I dag er det hele 12 medlemmer kun fra Norge. Og det er en relativt stor norsk delegasjon som reiser til årets europeiske kulturhovedstad – for å høre polsk jazz og for å være med på fagprogrammet samt de mer formelle programpostene.

Vestnorsk Jazzsenter er også aktive i et EJN-prosjekt. Nærmere bestemt det EU-støttede prosjektet Jazz for Young People. Nina Torske vil lede en halvannen times arbeidsgruppe for å videreføre prosjektet, hvis målsetning er å identifisere suksessfaktorer for produksjon av konserter for barn og unge. Samt å øke tilbudssiden av gode konsertproduksjoner for dette markedet med et europeisk nedslagsfelt. Med seg har hun belgiske Wim Wabbes.

Arbeidsgruppen finner sted lørdag 11:30-13:00.

http://www.europejazz.net

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!