Norwegian Jazz Launch

– et 3-årig lanseringsprogram for norske jazzmusikere

Marius Neset

Norwegian Jazz Launch er et internasjonalt lanseringsprogram for norske jazzmusikere, som gir utøverne ekstra muligheter til å bli markedsført og booket inn på en rekke sentrale klubber og festivaler rundt om i verden. Vestnorsk Jazzsenter og Norsk jazzforum samarbeider om prosjektet, med støtte fra Utenriksdepartementet på kr 350 000 per år i perioden 2013-2015. Norwegian Jazz Launch startet opp i 2004 og er nå inne i sin fjerde treårsperiode.

I 2013 er det saksofonistene Karl Seglem og Marius Neset, bassist Mats Eilertsen og bandet Elephant9 som er valgt ut til å delta i lanseringsprogrammet. Alle har solide planer for utlandet fremover. Norwegian Jazz Launch skal gi det ekstra løftet for å satse videre.

– Det er UDs inntrykk at ordningen har gitt verdifull drahjelp til noen av de mest lovende jazzutøverne for å etablere seg på den internasjonale jazzscenen, sier seniorrådgiver i Utenriksdepartementet, Sverre Lunde, og viser til blant andre Arve Henriksen, Paal Nilssen-Love, Morten Qvenild, Frøy Aagre og Stian Westerhus.  – Av etablerte artister har Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen konsolidert sin stilling på det europeiske markedet, forteller Lunde.

Høyoppløselige foto av musikerne kan lastes ned her: Marius NesetKarl SeglemElephant9,Mats Eilertsen.

Elephant9 med Reine Fiske

Om Norwegian Jazz Launch
I dag er det en faglig arbeidsgruppe bestående av representanter fra Vestnorsk jazzsenter og Norsk jazzforum som plukker ut artistene som deltar i lanseringsprogrammet. Arbeidsgruppen ser etter musikere som har et potensial til å nå frem i utenlandske markeder, og hvor utenlandske miljøer har vist interesse for artisten. De utvalgte musikerne vil få støtte i forhold til aktivitetsomfanget.

Musikerne som velges ut vil få støtte primært til dekking av reisekostnader. Støtten kan også benyttes til markedsføring i egen regi. Opphold og diett er hovedsakelig arrangørens ansvar. Det kan unntaksvis søkes om eller foreslås støtte til spesielle aktiviteter, showcases eller ekstra promotionaktiviteter. Det meste av arbeidet med booking vil i praksis gjøres av artistene selv eller deres agenter.

Fra forsiden

Nyhet

HILDO 2.0

Denne kvintetten var på stamveg-turné i fjor og fortsetter like godt med en ny runde i år. De skal innom fire kulturhus på Vestlandet med sin særegne blanding av jazz og folkemusikk. Siden sist har de gitt ut en plate som har blitt tatt svært godt imot.

Nyhet

Nytt om Vestnorsk Jazzensemble

Høsten 2019 gjennomførte vi et prøveprosjekt med vår nye regionale orkestersatsning Vestnorsk Jazzensemble (VNJE), ledet av Jon Balke. Dette resulterte i to fantastisk fine konserter i Stavanger og i Bergen. I 2020 gleder vi oss til å presentere et nytt prosjekt, der bassist og komponist Per Zanussi vil skrive ny musikk for selvvalgt instrumentering. Mer info om dette kommer; nå først vil vi informere litt om veien videre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev