Norwegian Jazz Launch

– et 3-årig lanseringsprogram for norske jazzmusikere

Marius Neset

Norwegian Jazz Launch er et internasjonalt lanseringsprogram for norske jazzmusikere, som gir utøverne ekstra muligheter til å bli markedsført og booket inn på en rekke sentrale klubber og festivaler rundt om i verden. Vestnorsk Jazzsenter og Norsk jazzforum samarbeider om prosjektet, med støtte fra Utenriksdepartementet på kr 350 000 per år i perioden 2013-2015. Norwegian Jazz Launch startet opp i 2004 og er nå inne i sin fjerde treårsperiode.

I 2013 er det saksofonistene Karl Seglem og Marius Neset, bassist Mats Eilertsen og bandet Elephant9 som er valgt ut til å delta i lanseringsprogrammet. Alle har solide planer for utlandet fremover. Norwegian Jazz Launch skal gi det ekstra løftet for å satse videre.

– Det er UDs inntrykk at ordningen har gitt verdifull drahjelp til noen av de mest lovende jazzutøverne for å etablere seg på den internasjonale jazzscenen, sier seniorrådgiver i Utenriksdepartementet, Sverre Lunde, og viser til blant andre Arve Henriksen, Paal Nilssen-Love, Morten Qvenild, Frøy Aagre og Stian Westerhus.  – Av etablerte artister har Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen konsolidert sin stilling på det europeiske markedet, forteller Lunde.

Høyoppløselige foto av musikerne kan lastes ned her: Marius NesetKarl SeglemElephant9,Mats Eilertsen.

Elephant9 med Reine Fiske

Om Norwegian Jazz Launch
I dag er det en faglig arbeidsgruppe bestående av representanter fra Vestnorsk jazzsenter og Norsk jazzforum som plukker ut artistene som deltar i lanseringsprogrammet. Arbeidsgruppen ser etter musikere som har et potensial til å nå frem i utenlandske markeder, og hvor utenlandske miljøer har vist interesse for artisten. De utvalgte musikerne vil få støtte i forhold til aktivitetsomfanget.

Musikerne som velges ut vil få støtte primært til dekking av reisekostnader. Støtten kan også benyttes til markedsføring i egen regi. Opphold og diett er hovedsakelig arrangørens ansvar. Det kan unntaksvis søkes om eller foreslås støtte til spesielle aktiviteter, showcases eller ekstra promotionaktiviteter. Det meste av arbeidet med booking vil i praksis gjøres av artistene selv eller deres agenter.

Fra forsiden

Nyhet

NUTSHELL!

Onsdag 22. mai lander det omlag 30 internasjonale musikkjournalister og booking-folk i Bergen for å ta del i vår showcase-festival - Nutshell - som arrangeres for fjortende gang og som varer til og med lørdag 25. mai. De inviteres til et eksklusivt møte med sju norske band/prosjekter. I år er det Hanna Paulsberg som velger ut artistene i samarbeid med oss på Vestnorsk Jazzsenter.

Nyhet

Nattjazz 2019

Halvparten av de vi deler kontor med kommer stadig tidligere på jobb, jazzgangen er dekorert med nye plakater, solen skinner og kjøleskapet på møterommet er fullt. Det er et sikre tegn på at det nærmer seg Nattjazz!

Meld deg på vårt nyhetsbrev