Nyheter

SUPERSONICS – ny produksjon for barn til London Jazz Festival

The Geordie Approach er en trio bestående av de Stavanger-baserte musikerne Petter Frost Fadnes (as) og Ståle Birkeland (tr), som har slått seg sammen med den engelske gitaristen, geordien (fra Newcastle) Chris Sharkey. Debutalbumet `Why Eye ́ ble gitt ut på det franske selskapet Bruce ́s Fingers i august 2007, og plate nummer to, ’Inatween’, ble sluppet på samme selskap i 2013. Begge platene er blitt spilt på flere radiostasjoner i Norge, Storbritannia og Canada, og har mottatt svært gode kritikker internasjonalt.

Tidligere har trioen produsert en forestilling for barn som het Bråkebøtta – som de har turnert med i skolesystemet i mange år. Forrige uke møttes de til sin første øvingsperiode for den nye forestillingen Supersonics. Den lages på bestilling fra Vestnorsk Jazzsenter med støtte fra Rogaland Fylkeskommune og har premiere på London Jazz Festival 15. november, med førpremiere på Tou Scene.

bråkebøtta

Fra forestillingen Bråkebøtta, her representert ved trommeslager Ståle Birkeland.

Foto: Karina Gytre

Prosjektet for aldersgruppen 6-12 år vil senere inngå i en “pool” av jazzproduksjoner for barn, som egner seg for et internasjonalt marked – bl.a. med prosjekter fra England, Irland og Sverige. Vi spurte Petter Frost Fadnes hvordan prøveperioden har vært.

”Må innrømme at vi nok har vært ambisiøse og gjort det temmelig vanskelig for oss selv, med mange musikalske krumspring, så disse preprod-dagene er noe av det mest intense vi har gjort som trio tror jeg.”

Kan du røpe noe om hvordan forestillingen blir?

“Ideen rundt Supersonics bygger på musikk som lekende fenomen, hvor vi ved hjelp av improvisasjon hele tiden prøver å få frem store ytterpunkter. Hele forestillingen er faktisk bygget opp rundt en søt litt nasjonalromantisk melodi som blir kvernet om til forskjellige stilarter, lydlandskap og stemninger. Samtidig forsøker vi å konstant opprettholde høy musikalsk intensitet, snakker nesten ingenting, og har lagt oss på en nokså hektisk, energisk stil med innslag av psudo-rockekonsert-stemning. Mange barneforestillinger har en nokså ’laidback’, ’koselig’ stil, og vi forsøker i så måte å presentere en kontrast til det. Vi er temmelig fornøyd selv i alle fall, så blir det spennende å prøve dette ut på Tou før vi drar over til London.”

Vestlandet er allerede godt representert på årets London Jazz Festival hvor Bergen Big Band vil presentere sitt siste album – Another Sky – med 70-årsjubilanten John Surman og Karin Krog. Vi gleder oss naturligvis til begge konsertene og ønsker lykke til med forberedelsene.

http://www.efglondonjazzfestival.org.uk/events/info/supersonics

http://www.efglondonjazzfestival.org.uk/events/info/john-surman-and-bergen-big-band-another-sky-surman-at-seventy-residency

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!