Jazz i Sikte, GIG-akademiet – talentutvikling og rekruttering

Det er en viktig målsetning for oss å bidra til rekruttering og talentutvikling på jazz-/musikkfeltet, både på scene og i sal – for musikere, arrangører og publikum. Vi produserer egne konserter for barn, arrangerer regionale turnéer for barn/unge gjennom Stamvegen, og har ellers sterkt fokus på talentutvikling gjennom vårt årlige Sommerjazzkurs (se egen menyboks), der vi opplever at stadig flere kursdeltakere søker seg til videre musikkutdanning, og gjennom de veletablerte tiltakene Jazz i Sikte og GIG-akademiet. Vi bidrar også økonomisk til Stavanger jazzforum sitt stimuleringstiltak Blå:Trå og samarbeider med festivalene i regionen omkring talentutviklingstiltak, bl.a. Maijazz’ Kids in Jazz, Vossa Jazz sin badna- &  ungdomssatsning, Balejazz’ Unge Talenter og Jazz på Jølst.

Vi har til nå stått bak/initiert tre helt nye konsertproduksjoner for barn:

Supersonics i 2014 (Petter Frost Fadnes, Chris Sharkey, Ståle Birkeland), som ble urframført på London Jazz Festival

Cinclus cinclus i 2018 (Terje Isungset, Per Jørgensen, Maja Bugge, Matt Robinson), urframført på Vossa Jazz og senere turnért i Storbritannia og på Vestlandet gjennom Stamvegen

Under Bakken i 2022 (Signe Irene Time, Birk Nygaard, Daiyen Jone Castro, Inge Breistein, Sigurd Steinkopf); en visuell-musikalsk forestilling om livet under bakken, som hadde premiere på Sildajazz og som høsten 2024 reiser på turné gjennom Stamvegen.

Ta kontakt med Nina Torske om dere har spørsmål rundt disse tre produksjonene, eller ønsker å booke til egen scene.

 

Jazz i Sikte er er veilednings- og utviklingsprogram med formål å stimulere jazzinteresse og gi musikere i tidlig etableringsfase motivasjon og giv til videre satsning. Programmet er åpent for alle band/musikere under 35 år som bor i Rogaland og Vestland, og søknadsfrist blir gjort kjent via våre hjemmesider/SoMe, og ved utsending av info til VG-skoler/folkehøgskoler og utdanningsinstitusjoner i hele regionen. Jazz i Sikte har gjennom 20 år fungert som karrierespringbrett for bl.a. Marius Neset, General Post Office, Martin Halla, Ine Hoem, Stein Urheim, Christina Bjordal, Øyvind Skarbø, Marthe Eberson, Ida Maria (Sivertsen), Chilli Vanilla, Joakim Rainer, Betong og Heidi Kvelvane.

Programmet driftes av Vestnorsk jazzsenter, og ledes av Bergmund Skaslien, som er en svært dedi. Bergen Jazzforum (Bjf), Stavanger Jazzforum (Sjf) og Nattjazz er faste samarbeidspartnere, og i tillegg medvirker flere av regionens øvrige festivaler.

Band blir valgt ut til å delta i programmet etter innsendt søknad med vedlagt lydspor. Alle band får musikalsk veiledning gjennom to fysiske workshops. I veiledningen legges det vekt på spilltekniske ting, samspillsutvikling og ikke minst formidling. Man kan også få informasjon om hvordan organisere band, skrive søknader, booke konserter etc.

Fem band fra Rogaland og fem fra Vestland får etter gjennomført veiledning anledning til å spille konsert (minifestival) på klubbscenen til henholdsvis Stavanger jazzforum og Bergen jazzforum i mars/april, der en fagjury velger ut ett band fra hvert sted som får spille konsert på Nattjazz, og ideelt sett også på en av regionens øvrige festivaler.

Spørsmål kan rettes til Bergmund Waal Skaslien på mobil 922 30 180 / epost bergmunds@gmail.com, eller til VNJS’ produsent Audun Humbersetaudun@vestnorskjazzsenter.no

 

GIG-Akademiet

Meld dere på vårt nyhetsbrev for mer info om disse og alle øvrige prosjekter og aktiviteter!

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.

Konserter