Den Musikalske Stamvegen

Den Musikalske Stamvegen logo-svart

Den Musikalske Stamvegen er Vestnorsk jazzsenters regionale turnéprogram. Siden prøvesesongen 2008/2009 er det produsert snart 300 konserter, som er framført på omlag 50 ulike scener i regionen. Mer enn 150 profesjonelle utøvere, hovedsaklig fra Vestlandet, har medvirket.

Turnésesongen er delt i to; vår og høst. Det gjennomføres normalt fire turnéer/prosjekter hver sesong, i utgangspunktet med moderat besetning (trio/kvartett), hver med inntil fem konserter. Dersom det er flere større prosjekt i en og samme sesong, kan antall turnéprosjekter reduseres.

Band/artister som er bosatt i eller har en nær kobling til regionen, har fortrinn i utvelgelsen. Det legges opp til å kunne presentere minst 1 turne for barn/ungdom hvert år, helst 2.

Det er to faste årlige søknadsfrister hvor det normalt velges ut to band til førstkommende turnéperiode, og to band til neste:

1. september

1. februar

Søk her.

Vestnorsk jazzsenters’ Kunstneriske Utvalg (KU) står, sammen med administrasjonen, for utvelgelsen av de aktuelle turnébandene.

Den Musikalske Stamvegen bookes/produseres av VNJS’ produsent, Audun Humberset.

Fra forsiden

Nyheter

Turné: Økland/Apeland

Torsdag 23/3: STAVANGER Fredag 24/3: BERGEN Lørdag 25/3: SKEI Søndag 26/3: ØYSTESE Mandag 27/3: HAUGESUND

Nyheter

Høstens Stamveg-turneer

Vi har bare to turneer for høsten 2023. Hildegunn Øiseth Quartet er allerede fullbooket, men vi har et par ledige dager med den enestående duoen Agbaland. Ta kontakt ved interesse!