Den Musikalske Stamvegen

Den Musikalske Stamvegen logo-svart

Den Musikalske Stamvegen er Vestnorsk jazzsenters regionale turnéprogram. Siden prøvesesongen 2008/2009 er det produsert snart 300 konserter, som er framført på omlag 50 ulike scener i regionen. Mer enn 150 profesjonelle utøvere, hovedsaklig fra Vestlandet, har medvirket.

Turnésesongen er delt i to; vår og høst. Det gjennomføres normalt fire turnéer/prosjekter hver sesong, i utgangspunktet med moderat besetning (trio/kvartett), hver med inntil fem konserter. Dersom det er flere større prosjekt i en og samme sesong, kan antall turnéprosjekter reduseres.

Band/artister som er bosatt i eller har en nær kobling til regionen, har fortrinn i utvelgelsen. Det legges opp til å kunne presentere minst 1 turne for barn/ungdom hvert år, helst 2.

Det er to faste årlige søknadsfrister hvor det normalt velges ut to band til førstkommende turnéperiode, og to band til neste:

1. september

1. februar

Søk her.

Vestnorsk jazzsenters’ Kunstneriske Utvalg (KU) står, sammen med administrasjonen, for utvelgelsen av de aktuelle turnébandene.

Den Musikalske Stamvegen bookes/produseres av VNJS’ produsent, Audun Humberset.

Fra forsiden

Nyheter

Debut-plate fra VNJE!

18. november slipper Vestnorsk Jazzensemble sin første plate. Musikken er av og med Per Zanussi og gis ut på portugisiske Clean Feed.

Nyheter

Garrubo

16.-20. november reiser norsk-brasilianske Gabriela Garrubo på Vestlandsturné med et herlig knippe musikere fra bergensscenen. Med seg har hun eget-komponert musikk som slippes våren 2023, men det kommer en singel allerede i november.