Sommerjazzkurs

Vestnorsk jazzsenter arrangerer Sommerjazzkurs hvert år i første skoleferieuke (normalt uke 26) for unge musikere (14-25 år) som ønsker å lære mer om jazz, improvisasjon og samspill. Kurset legges normalt til Skei i fagre Jølster, med Thon Hotell Jølster som base og Jølster Jazzklubb som lokal medarrangør. Kurset avsluttes med konsert med både instruktører og deltagere lørdag kveld. Påmelding åpnes i desember – lenke til skjema finner du her.

7 solide instruktører engasjeres hvert år, de gir instrument-undervisning en til en og i grupper, ensemble, samspill, rytmikk m.m. Instruktørene for 2024 avklares i januar, men Dag Magnus Narvesen (trommer) er fagansvarlig også i 2024.

De siste årene har kurset vært fullbooket – så det er bra å melde seg på tidlig, så du er sikker på å få plass på ditt førsteinstrument. Det er gledelig å se at mange kursdeltakere senere søker seg til jazz-/musikkutdanning i Bergen, Stavanger, Oslo, Trondheim og Kristiansand. På siden her ser du bilder av deltagere fra tidligere kurs.

Formålet med kurset er å inspirere flere unge til å bli interessert i og spille improvisert musikk. Kurset kan også være en inspirasjonskilde for de som allerede er bevandret i faget – vi legger opp til nivådelt undervisning.

Det er en fordel å kunne lese noter og det forventes en viss instrumenterfaring, men det aller viktigste er lysten til å spille og lære mer. Undervisningen blir organisert slik at det vil være noe å bryne seg på uansett nivå. Deltagere mellom 14 og 25 år prioriteres om det blir trangt om plassene.

Deltageravgiften vil for 2024 vil være kr 4 000. Denne dekker undervisning, noter, mat og overnatting.

Overnatting blir primært i dobbelt- eller tresengsrom med eget bad.

Reise til/fra Skei ordner dere selv. Ta kontakt om dere har spørsmål når det gjelder dette. For de av dere som har særlig lang reise, ta kontakt. Om det er praktisk å komme dagen før så prøver vi å ordne det.

Måltidene inntar vi i fellesskap på Thon Hotell Jølster tre ganger daglig. Det er kjempegod mat og lyse og trivelige omgivelser.

På kveldstid har vi jam-sessions for de som vil være med.

For mer info, kontakt Nina på nina@vestnorskjazzsenter.no / 976 97 424 eller Audun på audun@vestnorskjazzsenter.no / 959 77 187

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.