Sommerjazzkurs

Vestnorsk jazzsenter arrangerer Sommerjazzkurs hvert år i første skoleferieuke (normalt uke 26) for unge musikere (14-25 år) som ønsker å lære mer om jazz, improvisasjon og samspill. Kurset legges normalt til Skei i fagre Jølster, med Thon Hotell Jølster som base og Jølster Jazzklubb som lokal medarrangør. Kurset avsluttes med konsert med både instruktører og deltagere lørdag kveld. Påmelding åpnes i desember. Årets kurs er allerede fullt, men om du vil skrive deg opp venteliste finner du den her.

7 solide instruktører engasjeres hvert år, de gir instrument-undervisning en til en og i grupper, ensemble, samspill, rytmikk m.m. Instruktørene for 2024 avklares i januar, men Dag Magnus Narvesen (trommer) er fagansvarlig også i 2024.

De siste årene har kurset vært fullbooket – så det er bra å melde seg på tidlig, så du er sikker på å få plass på ditt førsteinstrument. Det er gledelig å se at mange kursdeltakere senere søker seg til jazz-/musikkutdanning i Bergen, Stavanger, Oslo, Trondheim og Kristiansand. På siden her ser du bilder av deltagere fra tidligere kurs.

Formålet med kurset er å inspirere flere unge til å bli interessert i og spille improvisert musikk. Kurset kan også være en inspirasjonskilde for de som allerede er bevandret i faget – vi legger opp til nivådelt undervisning.

Det er en fordel å kunne lese noter og det forventes en viss instrumenterfaring, men det aller viktigste er lysten til å spille og lære mer. Undervisningen blir organisert slik at det vil være noe å bryne seg på uansett nivå. Deltagere mellom 14 og 25 år prioriteres om det blir trangt om plassene.

Deltageravgiften vil for 2024 vil være kr 4 000. Denne dekker undervisning, noter, mat og overnatting.

Overnatting blir primært i dobbelt- eller tresengsrom med eget bad.

Reise til/fra Skei ordner dere selv. Ta kontakt om dere har spørsmål når det gjelder dette. For de av dere som har særlig lang reise, ta kontakt. Om det er praktisk å komme dagen før så prøver vi å ordne det.

Måltidene inntar vi i fellesskap på Thon Hotell Jølster tre ganger daglig. Det er kjempegod mat og lyse og trivelige omgivelser.

På kveldstid har vi jam-sessions for de som vil være med.

For mer info, kontakt Nina på nina@vestnorskjazzsenter.no / 976 97 424 eller Audun på audun@vestnorskjazzsenter.no / 959 77 187

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.