Nyheter

OBRA

Et stykke arbeid med 21 musikere og 5 skuespillere.

Åpningskonsert Nattjazz 2015.

I samarbeid med Den Nationale Scene og Festspillene i Bergen.

Det er tre år siden OBRA ble satt opp i Korskirken under Nattjazz. Som en del av konserten fortalte Sonia sin historie som spansk arbeidssøker i Bergen. Musikken var inspirert av et nyhetsbilde preget av nedgangstider i Europa og finanskrise. Ideen til konserten kom fra en av landets fremste jazzmusikere, improvisatører og komponister, Jon Balke, som fortsatt er sterk i troen på kunsten som øyeåpner.

Historien i årets versjon av OBRA er en annen, og ambisjonene større. Men mye er også likt. Da som nå er det Balke som har komponert musikk for Bergen Big Band. I tillegg har han fått med seg en av landets mest bemerkelsesverdige og ambisiøse personligheter innenfor scenekunst, Alan Lucien Øyen. Sammen med tekstforfatter Andrew Wale og dramaturg Solrun Toft Iversen har de gått sammen om å lage en unik forestilling, eller som de uttaler selv, en konsert der omgivelsene tar over.

28. mai, USF Røkeriet

Konsertstart: 20:30

Dørene åpner: 19:30

Enkeltbillett: https://nattjazz.ticketco.no/2015obra

Medvirkende:

Skuespillere: Sverre Røssummoen, Wenche Kvamme, Gerald Pettersen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Yvonne Øyen.

Musikere: Jon Balke, Helge Andreas Norbakken, Snorre Bjerck, Kjetil Møster, Jan Kåre Hystad, Ole Jakob Hystad, Zoltan Vincze, Tor Yttredal, Michael Barnes, Are Ovesen, Hans Marius Andersen, Preben Ludvigsen Johansen, Tancred Heyerdahl Husø, Sindre Dalhaug, Håvard Funderud, Pål Roseth, Camilla Søderstrøm Tveit, Ole Thomsen, Ivar Kolve, Magne Thormodsæter og Frank Jakobsen.

 

I forkant av forestillingen presenterer Festspillene samtalen ”Europas nye nomader” på Litteraturhuset, med Christian Borch som debattleder.

http://www.fib.no/no/Program/?TLp=962435

OBRA er et historisk samarbeidsprosjekt mellom Nattjazz, Festspillene i Bergen og Den Nationale Scene og er produsert av Vestnorsk Jazzsenter. Konsertforestillingen er støttet av Det Norske Komponistfond, Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune.

Skjermbilde 2015-04-30 kl. 13.50.42

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!