Nyheter

Nutshell!

Fra onsdag 21. mai til lørdag 24. mai inviterer Vestnorsk Jazzsenter internasjonale jazzbransjefolk og journalister til å høre norsk kvalitetsjazz på Vestlandet.

Nutshell er et av Vestnorsk jazzsenters kjernetiltak: En internasjonal showcase hvor rundt 25 utenlandske og 15 norske journalister og jazzbransjefolk kommer til byen for å oppleve norsk jazz i spektakulære omgivelser, og i en intim setting. Hovedmålsettingen er å gi norske jazzmusikere lettere tilgang til et internasjonalt marked, og gjennom Nutshells 9-årige historie er det flere suksesshistorier å vise til, som direkte følge av medvirkning på Nutshell.

 «Norge har en fantastisk imponerende mengde talentfulle musikere, og har en sterk posisjon på den internasjonale jazzscenen. Nutshell er et bidrag til å styrke og videreutvikle dette. Vi ser at Nutshell har en god effekt og resulterer i konkrete oppdrag for norske jazzmusikere i utlandet, sier Nina Torske, leder for Vestnorsk Jazzsenter.»

Musikken i fokus
Årets utgave arrangeres fra 21. til 24. Mai  i samarbeid med Nattjazz – et naturlig oppholdssted for delegatene på kveldstid. Årets gjester er hovedsakelig fra Europa, men det er også delegater fra Sør-Korea og Tyrkia. I løpet av perioden får de oppleve hele åtte showcase-konserter på dagtid, blant annet på Fløyen (24 mai 12:00-15:00), Lysøen (24.mai 13:00), på kunsthuset Kabuso på Øystese i Hardanger (23.mai 12:30) og Storeteigen gård (23.mai 14:30).

Helhetsopplevelsen er en viktig del av arrangementet, i tillegg til norsk jazz vil deltagerne få storslåtte naturopplevelser og kortreist mat og drikke av høy kvalitet.

Årets showcaser består av:

BUSHMANS REVENGE

CORTEX

EIVIND AUSTAD TRIO

CIRRUS

BALLROGG

HÅKON KORNSTAD

TERJE ISUNGSET & ARVE HENRIKSEN

MARIUS NESET BAND

De to sistnevnte spiller konsert i Restauranten på Fløyen lørdag 24. mai, denne konserten er gratis og åpen for alle! Vi håper at mange tar turen for å nyte kvalitetsjazz med upåklagelig utsikt over Bergen.

Les mer her

Resten av konsertene vil foregå på Lysøen, i vakre Hardanger (Kunsthuset Kabuso, Storeteigen), på Nordnes og Litteraturhuset.

Musikken er absolutt hovedfokuset – i år arrangerer vi hele 8 konserter på dagtid (showcaser), I tillegg til dette får de besøkende med seg hele 15 norske artister fra hele landet på Nattjazz.

Nutshell arrangeres i samarbeid med Nattjazz. Med støtte fra Utenriksdepartementet, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Også i samarbeid med Festspillene, Music Norway og Norsk Jazzforum.

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.