Nyheter

Living Space på Stamvegen

Første Stamveg-turné ut i år er med kvartetten Living Space, bestående av Kjetil Møster, Magne Thormodsæter, Eivind Austad og Frank Jakobsen. De spiller på Spor 5 i Stavanger i kveld for så å reise videre til Haugesund, Øystese, Fjaler og Balestrand.

Kvartetten startet som et tribute-band til John Coltrane på jazzklubben Room For Squares. Nå består repertoaret i all hovedsak av eget materiale, men komposisjonene er fremdeles inspirert av uttrykket til Coltranes legendariske kvartett med McCoy Tyner, Jimmy Garrison og Elvin Jones. Bandet spilte på Nattjazz og Oslo Jazzfestival i fjor og har av flere blitt trukket frem blant høydepunktene.

LivingSpace2_Oddbjørn_Steffensen.lores

(Kjetil Møster og Magne Thormodsæter. Foto: Oddbjørn Steffensen)

Kvartetten er satt sammen av saksofonist Kjetil Møster, som i 2006 ble kåret til verdens største jazztalent. Siden har han etablert seg som en instrumentalist i internasjonal toppklasse og en av landets travleste musikere. Han spiller like gjerne med popartister som Røyksopp og Lars Vaular som i støy- og frirock-kvartetten Møster! I følge Martin Bjørnersen i Klassekampen stod saksofonisten ”for høydepunktene på nesten alle de beste norske skivene det siste året, uavhengig av sjanger.”

20140524-224704-00900

(Eivind Austad. Foto: Oddbjørn Steffensen)

Med seg har han tre musikere som alle snakker 60-tallets jazz-språk flytende – Eivind Austad på piano, Magne Thormodsæter på kontrabass og trommeslager Frank Jakobsen. Sistnevnte styrer skuta med et swingbeat i verdensklasse.

20140524-231045-00932

(Magne Thormodsæter og Frank Jakobsen. Foto: Oddbjørn Steffensen)

Møster selv oppdaget Coltrane som tenåring, men ble ikke frelst før tidlig i 20-årene. Til gjengjeld har John Coltrane vært som en ledestjerne for ham siden, og har preget uttrykket hans i veldig stor grad.

 

Kjetil Møster om John Coltrane:

«John Coltrane tilhører en liten gjeng av musikere og komponister som har preget musikkhistorien og dens utvikling i usedvanlig stor grad. Beethoven, Stravinskij, John Lennon og Miles Davis er også med i samme gjeng. Coltrane fikk sitt definitive gjennombrudd i Miles’ 50-tallskvintett, men forlot Miles til fordel for sine egne musikalske utforskninger. I løpet av årene fra 1959 da Giant Steps kom, til hans død i 1967, utviklet han musikken med en kraft som fortsatt har ringvirkninger den dag i dag, og det har fortsatt ikke blitt skapt noen grunnleggende ny innfallsvinkel til saksofonspill siden Coltrane.”

 

Kjetil Møster om Living Space:

“Det er jo musikk som låter som klassisk jazz, men med mykje energi og intensitet. Det høyres kanskje ut som ein sekstitals-Coltrane blanda med litt Keith Jarrett og Jan Garbarek, altså Jarretts skandinaviske kvartett på syttitalet. Mange hugsar The Core som eg spelte i før, og fleire vil nok få assosiasjonar til den retninga også. Det er energisk, rytmisk og melodisk-akustisk jazzmusikk rett og slett!”

Sitatet er hentet fra et Intervju om Living Space I Nattjazz-programmet, les hele intervjuet her: http://www.nattjazz.no/index.php?Nyheter=191

Her er en anmeldelse av konserten: http://jazzinorge.no/anmeldelse/ekspressiv-hjemmeseier/

 

m&k

(Magne Thormodsæter og Kjetil Møster. Foto: Oddbjørn Steffensen)

 

Turné-rute:

Onsdag 18. Februar: Spor 5, Stavanger Jazzforum

Torsdag 19. Februar: Skala, Sildajazzens Venner, Haugesund

Fredag 20. Februar: Kabuso, Øystese

Lørdag 21. Februar: Ciderhuset, Club Bele, Balestrand

Søndag 22. Februar: UWCRCN, Riskkonsertene, Fjaler

Fra forsiden

Nyheter

Sildajazz 2020

Onsdag starter årets Sildajazz, og nærmere 40 arrangementer og konserter vil gå av stabelen i løpet av fem tettpakkede dager.

Nyheter

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en to dagers festival midt i august. Festivalen begynner i Bergen og slutter i Stavanger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev