Nyheter

Møsters Chicago-kvartett

Reprise av et uforglemmelig musikalsk møte i Chicago i 2012. Førstkommende lørdag på Nattjazz.

Dette prosjektet har rot i en USA-turné med Datarock i 2008. Bergensbandet var på oppvarmingsturné for bandet Ladytron, og spilte på Vic Theatre i Chicago, tilfeldigvis på Kjetil Møsters 32-årsdag 17. juni. Ingebrigt Håker Flaten bodde på dette tidspunkt i Chicago, og inviterte Kjetil med til å spille en konsert med en trio han spilte med der. Etterpå dro de til klubben Rodan, hvor Jeff Parker, gitarist i Tortoise, spilte hver tirsdag i en årrekke, med Josh Abrams (som blant annet har spilt med Bonnie Prince Billy) på bass og John Herndon, også fra Tortoise, på trommer.

 

Jeff ville ha med Kjetil å jamme, og dette møtet utviklet seg til å bli en musikalsk lykkestund for alle involverte. Fredrik Saroea, Datarock-vokalist og tilskuer, var helt i ekstase over det han hørte og har siden snakket euforisk om denne juni-kvelden I Chicago. Når vi spør Kjetil om hvorfor denne begivenheten står ut i en karriere med så mange oppturer svarer han:

 

“Det å spille med disse musikerne, som har moderne amerikansk jazz godt under huden, men som samtidig har svært mange referanser over i andre musikksjangere, var utrolig befriende for meg. Jeg har ofte tenkt på muligheten til å fortsette med dette bandet, og hver gang jeg treffer Jeff Parker snakker vi om det. Nå fryder vi oss å få spille sammen igjen, samme opplegg, men i en annen by.”

 

Vi gleder oss både til konserten og ikke minst til å høre hva som kommer ut av dagen i dag som kvartetten tilbringer i Duper studio på Bergen Kjøtt.

 

Nattjazz, Lørdag 6. Juni, ca. kl. 23.

 

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Tortoise er regnet som ett av de viktigste bandene i amerikansk post-rock, og var allerede på 90-tallet pionérer i arbeidet med å oppheve segregasjonen som hadde oppstått mellom musikksjangere, og blandet inn både krautrock, minimalisme, elektronika og jazz i sitt post rock/progrock-uttrykk.

 

Kjetil Møster har på sin side holdt på med sjangerblanding og crossover-arbeid siden studietiden på jazzlinja i Trondheim rundt årtusenskiftet, og har siden gjort suksess med jazzband som The Core og Zanussi Five samt popartister som Datarock, Röyksopp/Robyn og Lars Vaular. Nå er han aktuell med sitt eget psykeseliske progjazz-orkester Møster!, samt Reflections in Cosmo som spilte på Nattjazz igår.

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.