Nyheter

Brasilianske sangskatter på Stamvegen

Noen ganger opplever man musikalsk kjærlighet og vennskap fra første tone. Det var det som skjedde da Tom S. Lund, Tor Yttredal og Eva Bjerga Haugen spilte sammen for første gang. Neste uke reiser de på turné med toner som får høsten til og våres og forfrosne hjerter til å tine.

Den Musikalske Stamvegen er Vestnorsk Jazzsenter sitt regionale turnéprogram. Ordningen står for ca. 40 konserter i året fordelt på et arrangørnettverk som strekker seg fra Vikeså sør til Sandane nord. Høstens første turné er med Amigo Tom. En trio bestående av en av Vestlandets vakreste stemmer, en musiker og professor ved Universitetet i Stavanger samt en av Europas ledende bossanova-gitarister.

Tom, Eva og Tor. foto Stein Inge Brækhus

Tom Lund, Eva Bjerga Haugen og Tor Yttredal. Bildet er tatt i København etter en konsert med Rosa Passos, som ifølge Eva er verdens flotteste bossanova-vokalist. Passos dedikerte forøvrig en av sangene til Tom Lund. Foto: Stein Inge Brækhus.

 

Turnérute:

16/9 – UWCRN, Fjaler – konsertstart kl. 20:00 // Kr. 250. Gratis for alle under 18 år.

17/9 – Pikant, Førde – konsertstart kl. 21:00 // Kr: 150 // billettinfo med mer

18/9 – Sogndal Kulturhus – konsertstart kl. 21:00 // kr. 200 // billettinfo med mer 

19/9 – Lærdal Kulturhus – konsertstart kl. 19:00 // kr. 150

20/9 – Kunsthuset Kabuso – konsertstart kl. 14:00 // kr. 100 // billettinfo med mer 

 

 

Om Amigo Tom:

«Med stor kjærlighet til en brasilianske musikken»

Noen ganger opplever man musikalsk kjærlighet og vennskap fra første tone. Det var det som skjedde da Tom S. Lund, Tor Yttredal og Eva Bjerga Haugen spilte sammen for første gang høsten 2010 i forbindelse med en Blå Trå workshop med Tom S. Lund. Sammen presenterte de brasilianske toner som fikk høsten til og våres og forfrosne hjerter til å tine. Trioen spilte under Maijazz året etter og har gjort flere konserter i regionen etter dette. Konserten under MaiJazz ble tatt opp og kringkastet ved flere anledninger av NRK p2, Jazzklubben.

 

Prosjektet har fått tittelen Amigo Tom, og det av flere grunner. Selvsagt på grunn av at ordet amigo betyr venn, men det henspeiler både på den store brasilianske komponisten Antonio Carlos Jobim (populært kalt Tom), på prosjektets frontfigur Tom S. Lund, og på det portugisiske ordet tom som betyr tone på norsk.

 

Det er duket for et dypdykk i den brasilianske sangskatten, men med låter som ikke er så velkjente for det europeiske publikummet. Låtmaterialet er håndplukket av Tom, kvernet gjennom hans gitar og skreddersydd for ensemblet. Musikken syder av lengsel og undertrykt lidenskap. Bem vindo!

 

Trioen spilte inn sin debutplate i desember 2014 i NRK Ullandhaug sine lokaler med Per Ravnås som teknisk ansvarlig. Platen gis ut i løpet av høsten 2015.

 

vokal: Eva Bjerga Haugen

fløyte, saksofoner: Tor Yttredal

gitar: Tom S. Lund

 

Her ligger det live-opptak fra konserten under MaiJazz i 2011:

https://soundcloud.com/amigo-tom

5.foto Fiona Fraser

Tom Lund, Eva Bjerga Haugen og Tor Yttredal. Foto: Fiona Fraser

Den Musikalske Stamvegen logo-svart

Fra forsiden

Nyheter

Kurs i komposisjon og arrangering

Nytt av året er et kurs i arrangering og komponering med Knut Kristiansen. Kurset går over 4 dager fordelt på tre måneder med oppfølging i mellom møtene. Påmeldingsfrist er tirsdag 8. februar. Begrenset antall plasser.

Nyheter

Vestnorsk Jazzsenter 25 år

Tiden flyr når man har det gøy – og plutselig kan Vestnorsk Jazzsenter (VNJS) krysse av for 25 aktive år som produksjons- og kompetansesenter på Vestlandet!