Nyheter

Molecules + Skomsvoll

Ny norsk jazz med fri aldersgrense.

Ifølge trommeslagerens datter (Vilja, 4 år) ligger Molecules sin musikk midt mellom Frost-sangen og en kenguru som hopper. Og det er i grunn en bra beskrivelse. For her er det rom for både catchy melodier og åpne partier som kan sprette alle veier.

DSC_0125Musikken er skrevet av vokalist Karoline Wallace med et ønske om åpenhet og tolkning fra de andre musikerne. Vi snakker her om fem utøvere som kommer rett fra jazzlinjen på Griegakademiet i Bergen og en tidligere student som allerede har etablert seg nasjonalt såvel som internasjonalt.

DSC_0127-1

På denne turneen får de i tillegg med seg et sant multitalent som også viser seg å være en av landets største Molecules-fans. Nemlig pianist, komponist, arrangør, tubaist, Spellemann, Buddy og musikalsk tusenkunstner Erlend Skomsvoll.

Karoline og Erlend vil også gjøre workshops på turneen, hvor de tar utgangspunkt i komposisjon. For unge folk kan vi knapt forestille oss et bedre par til å gjøre dette enn disse to. En nyutdannet musiker som har øvelser fra studiene friskt i minne og som får masse gode tilbakemeldinger på komposisjonsarbeidet i Molecules. Og en med lang erfaring både som komponist og arrangør, attpåtil med storheter som Chick Corea og Pat Metheny.

Vi gleder oss til å høre hva denne gjengen kommer opp med både på workshops og i konsertsammenheng og håper det kommer masse folk og hører på! Konsertene har fri
aldersgrense og er åpen for alle. Slik er reiseruten:

3/3/2016: Østre, Bergen, kl. 20:00, kr. 70/50*

8/3/2016: UWC, Flekke, kl. 20:00, kr. 250/50*

9/3/2016: Gloppen Hotell, kl. 20:30, kr. 200/50*

10/3/2016: Park, Voss, kl. 20:30, k2. 250/50*

* Ungdomspris

Processed with VSCOcam with t1 preset

 

Besetning:

ERLEND SKOMSVOLL tangenter / KAROLINE WALLACE vokal / JONAS FLEMSÆTER HAMRE saksofoner / TANCRED HEYERDAHL HUSØ trompet / MATHIAS MARSTRANDER gitar / PETTER ASBJØRNSEN kontrabass / ØYVIND SKARBØ trommer

Konsertene er en del av Vestnorsk Jazzsenter sin turnèordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i året fordelt på et arrangørnettverk som strekker seg fra Vikeså sør til Sandane nord.

Denne spesifikke turneen produseres i samarbeid med Norsk Jazzforum og deres ungdomssatsing Monitor, hvor målet er å få flere ungdom til å høre, spille og arrangere jazzkonserter.

Skjermbilde 2016-02-29 kl. 20.06.10

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.