Nyheter

Jazz i Sikte 2017

Et av årets høydepunkter nærmer seg. I alle fall for oss som er opptatt av hva som rører seg blant regionens unge jazzmusikere. På årets program er det mange navn vi kjenner fra før, men også noen nye vi gleder oss til å høre.

Som vanlig har alle bandene jobbet med Bergmund Waal Skaslien frem mot konsertdagen. Og ifølge Bergmund, som har drevet dette prosjektet i 11 år, er nivået «sykt bra» og det har vært en pine å få presset programmet ned til kun 5 band. Det lover svært bra for rekrutteringen i Bergen, og for lørdagens Jazz i Sikte. Slik ser programmet ut:

Skjermbilde 2017-03-21 kl. 09.47.21

More is More!

Elisabeth Lid Trøen – Saksofon

Johannes Nøkling Aagaard – Gitar

Kasper Waag – Trommer

Thomas Lossius – Kontrabass

More is More! jobber i spennet mellom komponert og friimprovisert musikk, med tydelig inspirasjon fra Dave Holland sin musikk i årene 1985-1990.
Skjermbilde 2017-03-21 kl. 09.52.36Gruppen ble startet i 2015 av elever ved Griegakademiet for å spille standardlåter, og har utviklet seg derifra. Den siste tiden har de fokusert på egenskreven musikk, som er det de kommer til å spille på Jazz i Sikte. Ved siden av Holland, tar de inspirasjon fra John Scofield og Will Vinson.

 

Hamre/Rainer duo

Jonas Flemsæter Hamre – Saksofon

Joakim Rainer Petersen – Piano

Hamre/Rainer er en nyoppstartet duo som ble til igjennom en felles kjærlighet til cooljazz, bitonalitet og fri improvisasjon.

Duoen bruker de verktøyene for å presse hver andre så langt som mulig. Musikken går sømløst fra sterke komposisjoner til ellevill improvisasjon. Det som oppstår er en musikk som er åpen, leken og dynamisk. Duoen beveger seg fra voldsom sving til lange klangflater til vakre melodier. Musikken bygges rundt originale komposisjoner fra duoen.

 

Shakai

Skjermbilde 2017-03-21 kl. 09.54.45Eline Rafteseth – Kontrabass

Gabriela Garrubo – Vokal

Tancred Heyerdahl Husø – Trompet

Sondre Berg Abrahamsen – Gitar

Martin Wright Thorsen – Trommer

Gjennom å knytte medlemmenes referanser til jazz, rock, pop og brasiliansk musikk sammen med åpne improvisasjoner presenterer de sine komposisjoner i et åpent og lekent landskap.

Siden sin oppstart i 2015 har Shakai markert seg på en rekke konsertscener i Norge. Våren 2016 ble kvintetten plukket ut til å delta på turnéen «Framtida i norsk jazz» og spilte i september konsert under tidenes første gjennomføring av festivalen Vill Vill Vest i Bergen. De spilte i november inn sin debutplate i Duper Studio med Jørgen Træen som produsent og er høsten 2017 klar med sin første utgivelse.

 

Briotrio

Ingrid Øygard Steinkopf – piano

Thomas Linde Lossius – kontrabass

Arne Skorpe Sjøen – trommer

 

Briotrio er ein Bergensbasert jazztrio som vart stifta i januar 2015 då Arne og Ingrid bestemte seg for å starte band. Alle medlemmane i bandet bidrar med eigne komposisjonar som vert arrangert i fellesskap. Resultatet har vorte eit spanande, dynamisk og leikent musikalsk uttrykk. Med instrumentene godt planta i jazzhagen har det vokse fram eit tre der ein kan plukke popballader, folkemusikkinspirerte beatlåter, rockemusikk og meir moderne jazz frå greinene. Briotrio hadde sin fyrste turnè i september 2016 og spelte m.a. i Haugesund, Stavanger, Bergen, Norheimsund, Odda og Os. No ser dei seg modne for jazz i sikte. Ingrid studerer piano ved NTNU i Trondheim, Thomas studerer kontrabass ved Griegakademiet i Bergen og Arne har sin bakgrunn frå jazzlinja ved Univeritetet i Stavanger.

Skjermbilde 2017-03-21 kl. 09.56.23

 

 

 

 

Chief Joe

Elisabeth Lid Trøen – sax

Jonas Flemsæter Hamre – sax

Torkil Hjelle – bass

Kasper Waag – trommer

Sondre Berg Abrahamsen – gitar

Vi lever i en tid hvor digitalprodusert musikk står sterkt i samfunnet, ofte som i en form for bruksmusikk, og i samarbeid med teknologiske nyvinninger er preget av de utallige mulighetene teknologi har medført.

Teknikker som f.eks sampling, looping eller effekter regnes som digitale teknikker. Vi vil unngå å bruke disse teknikkene digitalt, men heller tolke teknikkene akustisk på instrumentene våre. Vi gjør dette gjennom originalskrevne verk, ved hjelp av felles og individuelle referanser til jazztradisjon, lyttende ører, tekniske ferdigheter og et godt samspill.

 

Fra forsiden

Nyheter

«Monk i 100»

Knut Kristiansen Tentet featuring John Riley på Stamveg-turné til Stavanger, Bergen og Jølster for å feire det som ville vært Thelonious Monks 100-årsdag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev