Nyheter

Mer Jazz i Sikte

Så er Jazz i Sikte forflyttet seg til Stavanger. Og det rapporteres om skyhøyt nivå også her. Sist var det absolutt ingen overdrivelse. Trykk deg inn her for fullt program med klokkeslett.

På årets Jazz i Sikte i Stavanger får vi høre en imponerende lineup av band med en stor bredde i utrykk. Smekker vokal jazz, virtuose solister, energiske sammensveisete, band og orginale komposisjoner. Vestnorsk Jazzsenter har finansiert dette rekrutteringsprogrammet i 15 år hvor fremtidens jazzband møtes til konsert på Stavanger Jazzforum og Bergen Jazzforum for å knive om juryens gunst og vinnerbandet kan se frem mot festivaljobber.Årets band er:
………………………….
* Abildgaard project
* Ersland Organic
* Kanute
* Silhouette six
* HåkJohn
* Isabelle Kongshaug Kvintett
………………………………………..
Vi forventer oss en kjempekveld som manifesterer det skyhøye nivået på UIS Institutt for musikk & dans (jazzlinjen) og viser bredden i det voksende jazzmiljøet i Stavanger. Vi håper alle generasjoner av våre kjernepublikummere kjenner sitt kall til lytting og felleskap i en herlig sosial kveld med jazz og spenning.Jazz i sikte er et samarbeid mellom Vestnorsk Jazzsenter, Nattjazz, Stavanger Jazzforum, Sildajazz, Bergen Jazzforum, og Maijazz.
………

20.00

HåkJohn

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 13.43.22HåkJohn spiller innenfor sjangeren fritt improvisert musikk, med klare referanser til den amerikanske jazztradisjonen så vel som europeisk improvisasjonsmusikk. HåkJohn forsøker å holde på den intuitive og spontane spillingen, samtidig som de utforsker muligheter for komposisjonslignende strekk.

.

Håkon Hagen Knudsen – saksofon/bassklarinett

John Sæten Lilletvedt -Trommer

……

20.30

Abildgaard Project

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 13.43.48Ti jazzmusikere utgjør ensemblet Abildgaard Project, et samkjørt band som både dyrker det intime og storslagne i jazzmusikken. Musikken er leken og uttrykksfull, hvor en bred referansepallett kokes sammen til en helt egen ensemblelyd, som alltid groover.Musikken har et stort spenn innenfor og utenfor jazzens tradisjon, og spilles av et timannsorkester som leverer en massiv lyd.

Andrea Opdal – Vokal

Emilie Eie – Vokal

Jørgen Mathisen – Fiolin

Nikolai Storevik – Fiolin

Erlend Furuset Jenssen – tenorsax

Jone Arnfinnsson Randa – Bassklarinett

Jakob Ossum – Gitar

Ferdinand Bergstrøm – Gitar

Vidar Starheimsæter – Bass

Olav Andreas Abildgaard – trommer og komposisjoner

……

21.00

Silhoutte Six 

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 13.44.48Silhouette Six er bassist og komponist Vidar Starheimsæter sitt forsøk på å blåse liv i dei musikalske silhuettane som kvernar rundt i topploket hans. Kvar låt er omrisset av ei ny verd som treng å utforskast. Man kan høre referanser til moderne groover med avanserte polyfone linjer over i energiske forløp.

.

Erlend Furuseth Jensen – sax

Trond-Martin Tanke – trommer

Håvard Ersland – flygel

Ndabo Zulu – trompet

Jørgen Krøger Mathisen – fiolin

Vidar Starheimsæter – bass

……

21.30

Kanute

Ferdinand Bergstrøm – Gitar

Olav Abildgaard – trommer

Dorothea Økland – vokal

 

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 13.42.48Kanute spiller fritt improvisert musikk. Med et akustisk lydideal utforsker trioen mulighetene som finnes i besetningen, og skaper musikk med en bred referanse bakgrunn.

Musikken er kontrastfylt, klanglig og tektsturbasert. Pauser og luft likestilles med det tette og rolige og trioen søker å gi form og mening abstrakte lydhendelser som forsvinner like fort som de blir til.

……

22.00

Ersland Organic

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 13.46.27Ersland Organic er en orgeltrio med opphav i Stavanger som framfører full fres dansbar jazz/blues. Trioen har en utvidet Jimmy Smith-groove og et samspillsoverskudd som lover spennende lytting.

Orgeltrioen ble startet i august 2016. Musikerne og bandet har referanser og  forankring i jazz og bluestradisjonen, samtidig som de leker med arrangementene, byr opp til lekenhet og åpner opp samspillet til nye dimensjoner hver konsert.

Det er stor fare for at grytene kommer til å koke med Ersland Organic !

Trond-Martin Tanke – Trommer

Håvard Ersland – Hammond B3

Aleksander Grønstad – Gitar

……

22.30

Isabelle Kongshaug Kvintett

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 13.47.05Isabelle Kongshaug Kvintett følger den skandinaviske jazztradisjonen som henter inspirasjon fra folkemusikk. Uttrykket veksler mellom det skjøre, vakre, melankolske og fengende. Tekstene skildrer forskjellige livshistorier og omhandler temaer som ensomhet, kjærlighet og sorg.

.

Isabelle Kongshaug – vokal

Nikolai Storevik – fele

Jakob Folke Ossum – gitar

Vidar Starheimsæter – bass

Olav Abildgaard – trommer

Velkommen!

Trykk her for billettter.

Fra forsiden

Nyheter

«Monk i 100»

Knut Kristiansen Tentet featuring John Riley på Stamveg-turné til Stavanger, Bergen og Jølster for å feire det som ville vært Thelonious Monks 100-årsdag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev