Nyheter

Jazz i Sikte vinnere

Årets Jazz i Sikte-finaler bestod av 5 band i Bergen og 6 band i Stavanger. Nivået var svært høyt. Det lover veldig godt for jazzen på Vestlandet og vi gleder oss til å følge disse musikerne i tiden fremover.

I tillegg til et tallrikt og ungt publikum var det to uavhengige juryer som overvar konsertene. Her følger navn på vinnere og juryenes begrunnelser. Premien er spillejobber på Nattjazz, Maijazz og Sildajazz. Gratulerer!

 

Bergen – Rainer/Hamre Duorainer hamre duo

 

Joakim Rainer – flygel

Jonas Flemsæter Hamre – saksofon

 

Juryens begrunnelse: To svært spennende musikere og som band viser de klasse. Høyt nivå på komposisjoner, musikalitet, improvisatoriske ferdigheter og samspill. Teknisk uovertruffent samtidig som det musikalske landskapet er forlokkende, variert, vakkert, heftig og interessant. Glimrende utnyttelse av duo-formatet og med en ro i spillet sitt som om de var veteraner. Det er hele tiden nerve, oppmerksomhet og retning i spillet deres. En duo samtlige i juryen ville høre mer av.

 

Simage001tavanger – Kanute

 

Ferdinand Bergstrøm – gitar

Olav Abildgaard – trommer

Dorothea Økland – vokal

 

 

Juryens begrunnelse: Trioen Kanute fanger vår oppmerksomhet fra første stund ved å skape et kunstnerisk rom, et rom hvor lytterens egne bilder kan vekkes. De tre musikerne har et bevisst forhold til teknikker og registere, og skaper originale klang sammensetninger.  De dyrker et våkent samspill med hverandre innenfor rammen av de få elementene de velger seg til enhver tid. Begrensningen er en styrke, men også måten de plutselig endrer fokus. Gjennom stemningsskifter får de utfoldet en stor spennvidde helt fra det innadvendte og hypnotiske til det emosjonelle og heftige.

Fra forsiden

Nyheter

«Monk i 100»

Knut Kristiansen Tentet featuring John Riley på Stamveg-turné til Stavanger, Bergen og Jølster for å feire det som ville vært Thelonious Monks 100-årsdag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev