Nyheter

Endelig Maijazz!

Mai er verdens beste måned. I alle fall på vestlandet, for oss som liker god musikk, godt vær og god stemning. Slik var det på Balejazz som sluttet i går, og slik blir det på Maijazz som åpner i dag.

Kveldens program ser slik ut:

Kl. 19.00  Bendik Hofset IX band i Stav. konserthus (Åpningskonsert)

Kl. 20.00  Trond Kallevåg Hansen trio med Tore Johansen (releasekonsert)

Kl. 21.00  AHA!! – Extended Noise på Spor 5 (comebackkonsert med legendarisk band)

I dagene som følger blir det møter med en rekke av jazzens store artister som gitarmester Al Di Meola, til saksofoniststjernen Chris Potter og den fabelaktige pianotrioen til Brad Mehldau.

Videre blir det en møter med en rekke stilistisk forskjellige artister som gjester Stavanger (og Norge) for første gang. Som den genierklærte britiske multimusikeren Jacob Collier, det franske funk/soulbandet Electro Deluxe, det britiske kultbandet Shobaleader One ledet av stilskaperen Squarepusher, den flotte vokalisten/fiolinisten fra Cuba Yilian Canizares og fra Norge blir MaiJazz første festival som presenterer Gurls, bestående av de sterke utøverne Hanna Paulsberg, Ellen Andrea Wang og Rohey Taalah.

En rekke av byens dyktige utøvere blir å oppleve på festivalen som Johannes Ulveraker som har releasekonsert, The Knitting Club gjør sin første konsert, og det blir premiere på et spennende samarbeid mellom den svenske supertrombonisten Gunhild Carling og Stavanger Brassband.

En annen nyskaping av året er Improlørdag på Spor 5 hvor publikum på en og samme billett kan høre spennende band som Nakama, Pilgrim, Butcher/Solberg duo og Pocket Corner med Ståle Storløkken.
Lørdag fyller vi også konserthuset med musikk hele dagen, hvor Kids in Jazz starter det hele tidlig på dagen mens legendariske Level 42 runder av på sen kveldstid.

MaiJazz kan oppleves på en rekke forskjellige scener i regionen vår med Stavangeren, Folken Stavanger konserthus og Spor 5 som hovedscener.

For fullt program www.maijazz.no

Fra forsiden

Nyheter

«Monk i 100»

Knut Kristiansen Tentet featuring John Riley på Stamveg-turné til Stavanger, Bergen og Jølster for å feire det som ville vært Thelonious Monks 100-årsdag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev