Nyheter

Jazz Drumming Workshop

John Riley kommer til Bergen i forbindelse med «Monk i 100»-turneen. Da vil han også holde en workshop. Alle som er interessert i jazztromming er hjertelig velkommen!

John Riley er en amerikansk jazz-trommeslager som holder til i New York. Han spiller bl.a. med Vanguard Jazz Orchestra, bandet som tidligere het Mel Lewis Jazz Orchestra, men som skiftet navn i 1990 da den legendariske trommeslageren og bandlederen Mel Lewis døde. Riley hadde allerede da spilt i sjangerens toppdivisjon i en årrekke. Blant annet med Miles Davis, Dizzy Gillespie, Stan Getz, Joe Lovano og mange, mange flere.

Ved siden av sin utøvende virksomhet har Riley gitt ut en rekke lærebøker som studeres av jazztrommeslagere over hele verden. Blant annet klassikeren The Art of Bop Drumming. Nå kommer han til Bergen hvor han skal spille en mini-turné med Knut Kristiansen og prosjektet «Monk i 100». Ifm. sitt oppphold her vil han holde en workshop i samarbeid med Properc, Griegakademiet og Vestnorsk Jazzsenter.

Onsdag 11. oktober

kl. 19-21

Gunnar Sævigssal, Griegakademiet

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.