Nyheter

Jazz Drumming Workshop

John Riley kommer til Bergen i forbindelse med «Monk i 100»-turneen. Da vil han også holde en workshop. Alle som er interessert i jazztromming er hjertelig velkommen!

John Riley er en amerikansk jazz-trommeslager som holder til i New York. Han spiller bl.a. med Vanguard Jazz Orchestra, bandet som tidligere het Mel Lewis Jazz Orchestra, men som skiftet navn i 1990 da den legendariske trommeslageren og bandlederen Mel Lewis døde. Riley hadde allerede da spilt i sjangerens toppdivisjon i en årrekke. Blant annet med Miles Davis, Dizzy Gillespie, Stan Getz, Joe Lovano og mange, mange flere.

Ved siden av sin utøvende virksomhet har Riley gitt ut en rekke lærebøker som studeres av jazztrommeslagere over hele verden. Blant annet klassikeren The Art of Bop Drumming. Nå kommer han til Bergen hvor han skal spille en mini-turné med Knut Kristiansen og prosjektet «Monk i 100». Ifm. sitt oppphold her vil han holde en workshop i samarbeid med Properc, Griegakademiet og Vestnorsk Jazzsenter.

Onsdag 11. oktober

kl. 19-21

Gunnar Sævigssal, Griegakademiet

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Meld deg på vårt nyhetsbrev