Nyheter

I skjæringspunktet

En panelsamtale med: Espen Horne (Jassbox) | Ragnild Jamtveit (Vokalist og låtskriver, Pom Poko) | Maria Lokna (Morgenbladet) | Kjetil Møster (musiker) | Stephan Meidell (musiker) | Ledet av Audun Vinger (DN/Jazznytt18)

Musikere fra forskjellige deler av sjangerspekteret møtes nå hyppig, både av nødvendighet grunnet små forhold og nye økonomiske og tekniske modeller, og av kunstnerisk nysgjerrighet. Og med det resultat at musikk fra Bergen og resten av Norge knapt har vært rikere og mer spennende enn i dag. Musikere og produsenter trekker veksler på hverandres erfaringer, og noe nytt oppstår. Musikere med utgangspunkt i jazztradisjonen eller utdanningstradisjonen finner sin naturlige plass i ny pop, hip hop og elektronisk musikk. Folkemusikken og avantgarden opererer på samme banehalvdel. Men også selve jazzen blir kraftig utviklet av disse møtene. Hvordan forholder man seg til dette nye musikalske landskapskartet?

På Bergen Offentlige Bibliotek møtes musikere, formidlere og musikkskribenter til samtale om hvordan crossover ble vår tids musikk.

Torsdag 28. september fra kl. 18-19:30

Se mer om programmet til Vill Vill Vest på: villvillvest.no

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Meld deg på vårt nyhetsbrev