Nyheter

Jazz i Sikte

Da er det åpent for å melde seg opp! I potten ligger det både lærerike workshops, konsertkvelder i Bergen og Stavanger og spillejobber på Nattjazz, Maijazz og Sildajazz.

Jazz i Sikte er et utviklingsprogram for unge jazzmusikere på Vestlandet, som organiseres av Vestnorsk Jazzsenter (VNJS) i samarbeid med Bergen Jazzforum (BJF), Stavanger Jazzforum (SJF), Sildajazz og Nattjazz. Formålet er å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere fra regionen. 
 
Programmet er åpent for band og musikere som holder til i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane, og har en øvre aldersgrense på 35 år. Du melder deg på ved å sende en mail til bergmunds@gmail.com, med informasjon om band/musikere og vedlagt lyd-fil eller link til Soundcloud.
 
Det velges normalt ut 4-6 band i hvert «byområde» (Stavanger og Bergen), som får undervisning av improvisasjonsmusiker Bergmund Waal Skaslien, som har drevet programmet i 16 år. Opplegget kan også inkludere felles bandworkshops og/eller gjesteundervisning.
 
De utvalgte bandene får deretter spille en klubbkonsert på hhv Bergen Jazzforum og Stavanger Jazzforum sitt vårprogram 2018, hvorpå en kvalifisert jury velger ut ett band fra hver av konsertene som får spille konserter på Nattjazz og Sildajazz.
 
Spørsmål?
Ring Bergmund Waal Skaslien på tlf.  922 30 180 eller finn han på Facebook.
 
Fjorårets vinnere var Rainer/Hamre Duo (Joakim Rainer og Jonas Flemsæter Hamre) fra Bergen, og Kanute (Dorothea Økland, Ferdinand Bergstrøm og Olav Abildgaard) fra Stavanger.
 
Blant tidligere deltakere kan nevnes: Marius Neset, Martin Halla, Ine Hoem, Stein Urheim, Christina Bjordal, Machine Birds, Øyvind Skarbø, Morning has Occurred, Marte Eberson, Peder Losnegård (Lido Lido), Sjur Hjeltnes, Ida Maria (Sivertsen) m. fl.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!