Nyheter

GIG-akademiet med Martin Myhre OIsen

USF Sardinen /
Onsdag 31. januar /
Dører: 20:00 /
Konsertstart: 21:00 /
Fri inngang

GIG-akademiet er et samarbeidsprosjekt mellom Jazzlinjen på Griegakademiet og Vestnorsk Jazzsenter. Her inviterer vi etablerte jazzmusikere til å jobbe med studentene for så å presentere arbeidet i konsertform. Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss Martin Myhre Olsen på neste GIG-akademi.

Myhre Olsen er fra Leirsund, Akershus – og er landets kanskje største stjerneskudd på altsax for tiden. Han ble kåret til «Årets unge jazzmusiker» i 2016 med Megalodon Collective, som var spellemannsnominert i 2015, reiste på norgesturné med Trondheim Jazzorkester og Come Shine høsten 2015, og spilte på selveste Chick Coreas fødselsdagsfest på Blue Note i New York, der også med TJO. Nylig er han også igjen nominert til Spellemann (2017) med kvintetten Hegge, med kjente navn som Jonas Kullhammar, Vigleik Storaas, Bjørn Marius Hegge og Håkon Mjåset Johansen.

Han er kunstnerisk leder for Midtnorsk Ungdomsstorband, medvirker i Bjørn Alterhaugs bestillingsverk «Tiden leker og ler», Wako, Rønnings Jazzmaskin, og sitt eget ensemble, «MMO-ensemble». Her med prosjektene «Lonely Creatures», sluppet på Øra fonogram mars 2016, og «Western Mystery»; musikk skrevet til dikt av Emily Dickinson og «Any Day Now» med premiere på Victoria Nasjonal Jazzscene 23.januar 2018.

Han får med seg seks studenter fra Jazzlinjen på Griegakademiet til kveldens konsert. Også dette er svært spennende musikere som vi tror vi vil høre mye fra i tiden fremover. Men du kan altså høre de allerede nå, og endatil helt gratis. Her er de:

Andrea Ådland – vokal
Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis– trompet
Aksel Ø. Røed – tenorsax
Isach Skeidsvoll – piano
Torkil Hjelle – bass
Sigurd Steinkopf – trommer

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Nyheter

JAZZ I SIKTE

Da er det bare å melde seg opp! Her får du både lærerike workshops, konsertkvelder i Bergen eller Stavanger og de som stikker av med seieren får festivaljobber på Nattjazz og Sildajazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev