Nyheter

Cinclus Cinclus

En språkløs konsert for barn blir til.

Cinclus Cinclus er det latinske namnet på fossekall, en uredd og leken skapning som låter vakkert og optimistisk. Det er en passende beskrivelse på det norsk-britiske samarbeidet som Vestnorsk Jazzsenter tok initiativ til i mai i 2017. Målet var å lage en ny konsertproduksjon for barn, som kunne fungere hvor som helst i verden, og ikke være avhengig av et bestemt språk. For å sitere en av musikerne; «språk er det mer enn nok av andre steder». Siden da har Matt Robinson (saksofon), Maja Bugge (cello), Per Jørgensen (trompet, vokal, perkusjon) og Terje Isungset (trommer, stein og bjørkepinner) møttes til øvinger både i England og i Norge.

 

Per og Terje er til vanlig bosatt i Dale og på Laksevåg. Matt og Maja har begge base i Lancaster. De har ulik bakgrunn og hadde ikke møtt hverandre tidligere. Det vil si, Terje og Per kjenner hverandre godt fra før, det gjør også Maja og Matt. Det musikalske samarbeidet dem i mellom har likevel fungert utmerket og resultert i en ordløs jakt på lyder og musikk, som også barna får ta del i. Slik var det i alle fall sist de møttes i Bergen. Da hadde vi nemlig en test-konsert hvor vi inviterte et ekspertpanel med 15 fjerdeklassinger fra Møhlenpris Skole. Produsent Hallgeir Frydenlund, som har bidratt i forhold til det kunsteriske innholdet, tok en prat med barna etter konserter og fikk deres umiddelbare tilbakemeldinger. De var meget positive, så det var ikke behov for store endringer, men noe blir nok annerledes neste gang likevel. For selv om mye av innholdet er komponert på forhånd, er det mye som skapes der og da.

 

Om en leter etter fellesnevnere for denne kvartetten, i tillegg til å være enestående musikere, er det nettopp deres evne til å improvisere. Å spille de rette tonene til rett tid, og være stille om det skjer noe spennende et annet sted, og ta tak i situasjonen om noen publikummere eller musikere faller ut eller å gjenta sekvenser som fungerer og ta det videre. Disse egenskapene kommer godt med når konserten skal ha sin offisielle premiere på årets Vossa Jazz. Antallet barn tidobles, salen er betydelig større og lyden er ikke lenger akustisk. Men vi føler oss trygge på at den uredde og lekne skapningen fortsatt vil låte vakkert og optimistisk, og at barna som kommer vil kose seg.

Cinclus Cinclus spilles lørdag 24. mars kl. 13:00 på Voss Kulturhus / Vossa Jazz. Trykk deg inn her for billetter og mer info. 

Foto og video: Jarle H. Moe.

Fra forsiden

Nyheter

NUTSHELL!

Onsdag 22. mai lander det omlag 30 internasjonale musikkjournalister og booking-folk i Bergen for å ta del i vår showcase-festival - Nutshell - som arrangeres for fjortende gang og som varer til og med lørdag 25. mai. De inviteres til et eksklusivt møte med sju norske band/prosjekter. I år er det Hanna Paulsberg som velger ut artistene i samarbeid med oss på Vestnorsk Jazzsenter.

Nyheter

Nattjazz 2019

Halvparten av de vi deler kontor med kommer stadig tidligere på jobb, jazzgangen er dekorert med nye plakater, solen skinner og kjøleskapet på møterommet er fullt. Det er et sikre tegn på at det nærmer seg Nattjazz!

Meld deg på vårt nyhetsbrev