Nyheter

Maijazz og Balejazz

Endelig er vi kommet til mai-måned. Og da er det eneste fornuftige stedet å oppholde seg på Vestlandet. Dette gjelder i grunn alle, men spesielt for jazz-interesserte. Førstkommende helg skjer det nemlig store ting i Stavanger og Balestrand.

Begge festivalene har holdt det gående i snart 30 år. Det står det respekt av. Men det som er ekstra gledelig er at programmene ser ut til å bli bedre for hvert år som går, og at begge festivalene satser hardt på unge musikere.

Det er tett mellom høydepunktene på programmet. Det er også variert, så det bør være fullt mulig å finne noe for alle musikkinteresserte, ikke bare jazz-hodene. Trykk deg inn på konsertoversikten nedenfor og finn noe du vil høre, enten du kjenner det fra før eller du vil prøve noe helt nytt.

Program Balejazz

Program Maijazz

På bildet ser du forøvrig David Helbock Trio. Det er jo en liten skandale at vi ikke har valgt å vise frem en av de mange glimrende bandene fra vår region. Men dette er den eneste artisten som spiller på begge festivalene. Slik blir det når det er så mye fantastisk musikk å velge blant.

God festivalhelg alle sammen, og lykke til med avviklingen til både Maijazz og Balejazz. Vi gleder oss!

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Nyheter

JAZZ I SIKTE

Da er det bare å melde seg opp! Her får du både lærerike workshops, konsertkvelder i Bergen eller Stavanger og de som stikker av med seieren får festivaljobber på Nattjazz og Sildajazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev