Nyheter

GIG-Akademiet med Per Jørgensen

Kritikerrost trio fra Bergen med en av landets mest særegne musikalske stemmer.

“Per Jørgensen er en trompeter og vokalist som knapt har sin make når det gjelder å fylle sine musikkytringer med substans, den være seg i form av uro, lengsel, undring, ren og skjær melodisk skjønnhet, glede eller hva som helst annet som kan ta tak i en lytter”. Terje Mosnes, Dagbladet.

Vi er hjertens enig. Per Jørgensen gjør et dypt inntrykk på sine omgivelser. Enten det er på DNS med forestillingen «Vår Ære og Vår Makt», på barneskoleturné med prosjektet «Tomlane Opp» eller i et av de mange bandene og prosjektene han jobber med.

Amalie Holt Kleive synger på siste året på jazzlinjen i Bergen. Og det virker som det skal gå veldig fint også etter studiene. Det går i alle fall gjetord om hennes solo-opptredener, som hun har gjort to av nå nylig. De to andre i trioen er Arne Fjose Sandberg på bass og Martin Wright Thorsen på trommer.

Sandberg er tidligere student på Griegakademiet. Han har turnert verden rundt med popstjernen Sigrid, men jobber nå i ulike jazzkonstellasjoner i Bergen. Sist vi hørte han var på Jazz i Sikte med egen-komponert musikk i bandet Utsikten. Thorsen går i klassen til Kleive, men reiser mye med et annet stjerneskudd fra Bergen, Haile. Han er også aktiv i andre band, blant annet i duoen Runt Woody, som nylig slapp EP-en Fuglekongen.

Som trio har Havene nettopp sluppet debut-platen sin, og høstet masse skryt, blant annet i BT og i Morgenbladet. Hva de spiller på GIG-Akademiet vet vi ikke. Om det blir musikk fra Havene eller fra fjellene på Dale eller noe helt annet. Vi gleder oss uansett.

Nytt denne gangen er at Jazzå, en ny konsertserie drevet av studenter som fokuserer på ung jazz, arrangerer konserten, i samarbeid med Griegakademiet og Vestnorsk Jazzsenter.

Onsdag 9. mai

Teglverket, Kvarteret

Konsertstart kl. 21:00

Dører 20:00

Fri inngang

Fra forsiden

Nyheter

HILDO

I slutten av februar blir det både turné og plateslipp for en av fjorårets vakreste konserter.

Nyheter

Vil du på turné?

Neste søknadsfrist på vår turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen, er 1. februar. Om du vil søke trenger vi link til musikk, hvem som er med og hvor dere bor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev