Nyheter

Jazz i Sikte-vinnere, 2018

Juryen i Bergen om årets vinner:

 

Trip Advisor består av fire spennende, kreative og modne musikere som utmerker seg med spesielt fin lyd i instrumentene sine og et fenomenalt band-sound. Instrumentalistene har mye på hjertet og evner til å få det ut i interessante komposisjoner som veksler mellom sterke temaer og åpne og dynamiske landskaper. Her åpner det seg rom for improvisasjon, musikalsk samarbeid og utveksling av ideer, uten at det går på bekostning av drivet og flyten i musikken. Kvartetten klarer også å engasjere på et emosjonelt plan, og subtil bruk av elektroniske elementer er med å lokke publikum inn i bandets soniske landskap. Trip Advisor er et ungt band med masse positiv energi som juryen gleder seg til å høre igjen på Nattjazz og Sildajazz.

Bandet består av:

Ørjan Hammer Vollvik (Trompet og elektronikk)

Simen Walle(gitar og elektronikk)

Anders Hjemmen (El Bass)

Sigurd Steinkopf (Trommer)

 

Juryen i Stavanger om årets vinner:

Håvard Ersland Trio består av 3 lyttende, kreative og søkende musikere som sammen skaper en spennende og lyrisk verden. Det er høy kvalitet på låtmaterialet og alle komposisjonene står trygt på egne ben. Kunstnerisk uttrykk og fremførelse vitner om musikalsk modenhet. Musikerne gir rikelig med rom og veksler på å gripe det, med lekre detaljer og et stort, musikalsk overskudd. Det er virtuost uten at det blir masete. Sett under ett oppleves konserten som dynamisk og med en fin dramaturgi. De utviser ro og trygghet, er lydhøre overfor hverandre, og varter opp med solid samspill. Juryen ble svært begeistret av denne unge, men modne trioen, og gleder seg til å høre mer fra de i tiden som kommer.

Bandet består av:

Håvard Ersland (piano)

Vidar Starheimsæter (bass)

Trond Martin Tanke (trommer)

 

Begge bandene kan oppleves på Nattjazz 1. juni og på Sildajazz andre helg i august, dato er enda ikke klart.

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Nyheter

JAZZ I SIKTE

Da er det bare å melde seg opp! Her får du både lærerike workshops, konsertkvelder i Bergen eller Stavanger og de som stikker av med seieren får festivaljobber på Nattjazz og Sildajazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev