Nyheter

Jazz i Sikte-vinnere, 2018

Juryen i Bergen om årets vinner:

 

Trip Advisor består av fire spennende, kreative og modne musikere som utmerker seg med spesielt fin lyd i instrumentene sine og et fenomenalt band-sound. Instrumentalistene har mye på hjertet og evner til å få det ut i interessante komposisjoner som veksler mellom sterke temaer og åpne og dynamiske landskaper. Her åpner det seg rom for improvisasjon, musikalsk samarbeid og utveksling av ideer, uten at det går på bekostning av drivet og flyten i musikken. Kvartetten klarer også å engasjere på et emosjonelt plan, og subtil bruk av elektroniske elementer er med å lokke publikum inn i bandets soniske landskap. Trip Advisor er et ungt band med masse positiv energi som juryen gleder seg til å høre igjen på Nattjazz og Sildajazz.

Bandet består av:

Ørjan Hammer Vollvik (Trompet og elektronikk)

Simen Walle(gitar og elektronikk)

Anders Hjemmen (El Bass)

Sigurd Steinkopf (Trommer)

 

Juryen i Stavanger om årets vinner:

Håvard Ersland Trio består av 3 lyttende, kreative og søkende musikere som sammen skaper en spennende og lyrisk verden. Det er høy kvalitet på låtmaterialet og alle komposisjonene står trygt på egne ben. Kunstnerisk uttrykk og fremførelse vitner om musikalsk modenhet. Musikerne gir rikelig med rom og veksler på å gripe det, med lekre detaljer og et stort, musikalsk overskudd. Det er virtuost uten at det blir masete. Sett under ett oppleves konserten som dynamisk og med en fin dramaturgi. De utviser ro og trygghet, er lydhøre overfor hverandre, og varter opp med solid samspill. Juryen ble svært begeistret av denne unge, men modne trioen, og gleder seg til å høre mer fra de i tiden som kommer.

Bandet består av:

Håvard Ersland (piano)

Vidar Starheimsæter (bass)

Trond Martin Tanke (trommer)

 

Begge bandene kan oppleves på Nattjazz 1. juni og på Sildajazz andre helg i august, dato er enda ikke klart.

Fra forsiden

Nyheter

Løse tuber på Sildajazz

Et av sensommerens musikalske høydepunkter her på Vestlandet nærmer seg med stormskritt. Vi snakker naturligvis om Sildajazz, årets største musikk- og folkefest i Haugesund. Blant de mange godbitene på programmet finner vi den internasjonale stjernen Django Bates med et av landets fremste storband, Bergen Big Band.

Nyheter

Vi tar ferie!

Første konsert som vi jobber med er på Sildajazz 10. august. Med Bergen Big Band og Django Bates, og du kan tro vi gleder oss! Men det er mye annet å se frem til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev