Nyheter

Nattjazz åpner idag!

Fra i dag av og åtte dager fremover kan du få med deg tøff, sprø, vakker og mange andre typer musikk på USF Verftet i Bergen. Nå straks åpner nemlig Nattjazz, en av landets eldste og beste festivaler, og programmet er spekket med ting du bør sjekke ut.

Vi tenker naturligvis først og fremst på konsert-programmet innendørs, som du kan sjekke ut her. For her kryr det av band, musikere og prosjekter som må høres live. Vanskelig å gi tips her, for det ville bare blitt en oppramsing av hele programmet. Bare se på de to første dagene. Hvor skal en starte! Best å være på plass til kl. 21 å få med seg mest mulig musikk, og om en trenger en pause innimellom finner en byens koseligste bakgård i motsatt ende av inngangen.

 

Nytt av året er alt opplegget utenom konsertprogrammet. Feriekolonien, blant annet med Jazzpuls, et prosjekt vi tror kan bli veldig gøy, og aterlierkonserter rundtomkring på Kulturhuset Verftet. Som vanlig er det også eksamenskonsert for byens avgangselever på Jazzlinjen, blå himmel og upåklagelig stemning. Som vi gleder oss!

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Nyheter

JAZZ I SIKTE

Da er det bare å melde seg opp! Her får du både lærerike workshops, konsertkvelder i Bergen eller Stavanger og de som stikker av med seieren får festivaljobber på Nattjazz og Sildajazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev