Nyheter

AiR 2018: Chris Potter

Vi er strålende fornøyd med å kunne presentere den amerikanske saksofonisten, komponisten og bandlederen Chris Potter som årets Artist in Residence (AiR) på Vestlandet.

Han vil fordele tiden mellom Bergen og Stavanger i perioden 20.-29. november, der han vil holde åpne forelesninger og workshops, samt gjennomføre samspillsprosjekter og konserter med Bergen Big Band og Bjergsted Jazzorkester.

Chris Potter regnes kort og godt som en av de beste jazzmusikerne vi har i dag, og er i følge Down Beat en av verdens mest studerte og kopierte saksofonister. Han er en musikernes musiker så vel som en formidabel formidler, og ikke minst en solist i verdensklasse – til fulle demonstrert i dette nær legendariske opptaket av Potter som 14-åring ”destroying Moment’s Notice”.

Tenorsaksofonen er hovedinstrumentet, men han trakterer like selvfølgelig sopran- og altsaksofon, så vel som bassklarinett, fløyter, gitar og piano.

Siden Potter kom brasende inn på New York-scenen som 18-åring i 1989, har han spilt med ”alle” – eksempelvis Steely Dan, Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, Jack DeJohnette, Jim Hall, Mingus-storbandet, Paul Motian, Dave Douglas, Ray Brown – og reist verden rundt utallige ganger. Hans imponerende diskografi inkluderer 15 album i eget navn, samt medvirkning på et hundretalls. Hans seneste og høyt krediterte utgivelse, Ultrahang, er i samspill med Craig Taborn, Adam Rogers og Nate Smith.

Som en anonym musiker sa det: Listening to Chris Potter will either inspire you or make you want to quit. Vi tar absolutt sjansen, og satser på at høstens møter med Chris Potter vil være til inspirasjon for musikere så vel som publikum her vest!

AiR er et kompetanseutviklingstiltak i regi av Vestnorsk jazzsenter, med formål å bidra til stimulering og utvikling for regionens profesjonelle utøvere. Tiltaket arrangeres i 2018 for 3. gang. Tidligere residerende artister er Ingebrigt H Flaten (2016) og Django Bates (2017).

Prosjektet med Chris Potter gjennomføres i samarbeid med Universitetet i Bergen/ GriegAkademiet, Universitetet i Stavanger/Fakultet for utøvende kunstfag, Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum, Sildajazzens Venner/Haugesund, Bergen Big Band og Bjergsted Jazzorkester.

For mer detaljert tidsplan/aktivitetsoversikt og annen info, kontakt Nina Torske pånina@vestnorskjazzsenter.no eller Audun Humberset på audun@vestnorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs: 26-30. juni 2019

For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset i Rogaland, nærmere bestemt på Jæren Folkehøgskole. Formålet med kurset er det samme som tidligere: å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.

Nyheter

Jazzkurs #3

18.-20. juni blir det jazzkurs på Langhaugen med Andreas Rotevatn, Henrik Lødøen og Siril Malmedal Hauge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev