Nyheter

Klubb-høsten på Vestlandet

Når festivalene og sommeren er over åpner klubbene. Dermed er vi sikret gode live-opplevelser året rundt. Her er noen av konsertene vi ser frem til.

Bergen

 

Bergen Jazzforum åpner dørene 31. august med Mathias Eick Quintet. Helgen etter arrangerer de Bajazz-festival og utover høsten kan du blant annet høre internasjonale størrelser som Mary Halvorsen Octet og Ambrose Akinmusire Quartet samt norske band som Tord Gustavsen Trio og Hanna Paulsberg Concept med flere. Her er fullt program.

(På bildet: TORG – spiller på BJF 5. oktober.)

Deler av programmet til Swing´n´sweet er ute allerede og nå venter vi i spenning på høsten på Playdate. Ellers ser vi at Erlend Apneseth Trio og Frode Haltli spiller på Bergen Kjøtt i september.

 

Stavanger

 

Tradisjonen tro og takket være det gode arrangør-samarbeidet i vår region kan du høre flere av de samme artistene i Stavanger. Men noen må du reise til Stavanger for å høre, blant annet Yellowjackets med Luciana Souza. Mange norske musikere vi ser frem til å høre her også, ikke minst Solveig Slettahjell som åpner høstprogrammet 13. september. Her er hele programmet.

(10. november blir det urpremiere på Stavanger Jazzforum med denne duoen, Ketil Bjørnstad og Eva Bjerga Haugen.)

Høstprogrammet på Jazzarkivet i Stavanger åpnes av John Pål Inderberg Trio og deretter blir det ukentlige konserter helt til 22. desember.

 

Andre klubber på Vestlandet

 

Stord Jazzklubb har kommet som en rakett blant arrangørene på Vestlandet. Ekstra gøy å se at det er så mange kvinner på programmet også! Les deg opp på programmet her. Voss Jazzklubb fyller 60 år i år, og feirer med en minifestival 9. november. Klubbprogrammet åpner 9. september og her bør det kunne være noe for enhver. Følg med på Facebook-sidene deres for full oversikt.

(Karl Seglem spiller på Voss Jazzklubb 9. nov.)

Kunsthuset Kabuso har de allerede åpnet semesteret med trioen Irabagon/Hegre/Drønen. Husnes Jazzklubb får besøk av Christina Dahls Sophisticated Ladies i september. Hun gjester også flere andre klubber på Vestlandet. På Jølster Jazzklubb er festivalprogrammet for oktober klart, men klubb-programmet lar vente på seg. I Haugesund er det fortsatt etterarbeid fra Sildajazz som pågår, også der venter vi i spenning på høstprogrammet. Vi gleder oss også til å se hva som skjer på Vaksdal Musikklubb i høst, en relativt ny klubb med masse bra musikk.

(Den danske saksofonisten Christina Dahl blir å høre på flere av jazzklubbene på Vestlandet i høst.)

Gøy å se at det er mye bra jazz på kulturhusene i regionen også. Flora Samfunnshus og Lærdal Kulturhus besøker vi blant annet med flere av våre stamveg-turneer. Og så er det som vanlig masse vi ikke har fått med oss. Si gjerne fra om det er noe vi bør merke oss. Vi er uansett sikre på at det blir masse fin musikk denne høsten også. Sees på konsert!

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs: 26-30. juni 2019

For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset i Rogaland, nærmere bestemt på Jæren Folkehøgskole. Formålet med kurset er det samme som tidligere: å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.

Nyheter

Jazzkurs #3

18.-20. juni blir det jazzkurs på Langhaugen med Andreas Rotevatn, Henrik Lødøen og Siril Malmedal Hauge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev