Nyheter

Scripted Conversations

Simen Kiil Halvorsens bestillingsverk fra Maijazz 2016 legger ut på Stamveg-turné 27.-30. september. Trykk deg inn for info om bandet og turné-ruten.

Melodiøst og groovy, med 5 spennende, unge musikere. Flere av dem er allerede blant de travleste musikerne her til lands. Halve bandet har bakgrunn fra jazzlinjen i Stavanger, inkludert komponisten selv, og resten er fra jazzlinjen i Trondheim. Her forenes de i en kruttsterk kvintett med en sprudlende rytmeseksjon og solister som oser av klasse.

 

Tittelen Scripted Conversations og repertoaret er hentet fra Simen Kiil Halvorsens debut-plate som band-leder og komponist. Den ble spilt inn etter at trompetisten vant Mølster-prisen på Maijazz i 2015 og de kvitterte med et fyrverkeri av en konsert året etter. Musikerne spilte med ørene på stilk og styrte elegant rundt i Halvorsens komposisjoner, hvor det er store rom for improvisasjon, men likevel med et definert musikalsk uttrykk. Musikken er noe nærmere den amerikanske tradisjonen enn vi er vant til å se fra unge komponister her til lands, og det fungerer utmerket. Scripted Conversations er et unikum av et ensemble, som under ledelse av Simen Kiil Halvorsen oser av spilleglede, kreativitet og kvalitet i alle ledd.

 

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen  står for  ca.  40 konserter  i  året. Siden oppstarten  har  nærmere 170  musikere  vært med. I  all  hovedsak musikere  bosatt på  Vestlandet. Til sammen har disse besøkt om lag 50 arrangører i vår region. Slik ser denne ut:

 

Torsdag 27. September – Stavanger

Fredag 28. September –Bergen

Lørdag 29. September – Voss

Søndag 30. September – Florø

 

Med:

Simen Kiil Halvorsen – trompet
Hanna Paulsberg – saksofon
Øyvind Dale – piano
Fredrik Luhr Dietrichson – bass
Raymond Lavik – trommer

 

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!