Nyheter

Scripted Conversations

Simen Kiil Halvorsens bestillingsverk fra Maijazz 2016 legger ut på Stamveg-turné 27.-30. september. Trykk deg inn for info om bandet og turné-ruten.

Melodiøst og groovy, med 5 spennende, unge musikere. Flere av dem er allerede blant de travleste musikerne her til lands. Halve bandet har bakgrunn fra jazzlinjen i Stavanger, inkludert komponisten selv, og resten er fra jazzlinjen i Trondheim. Her forenes de i en kruttsterk kvintett med en sprudlende rytmeseksjon og solister som oser av klasse.

 

Tittelen Scripted Conversations og repertoaret er hentet fra Simen Kiil Halvorsens debut-plate som band-leder og komponist. Den ble spilt inn etter at trompetisten vant Mølster-prisen på Maijazz i 2015 og de kvitterte med et fyrverkeri av en konsert året etter. Musikerne spilte med ørene på stilk og styrte elegant rundt i Halvorsens komposisjoner, hvor det er store rom for improvisasjon, men likevel med et definert musikalsk uttrykk. Musikken er noe nærmere den amerikanske tradisjonen enn vi er vant til å se fra unge komponister her til lands, og det fungerer utmerket. Scripted Conversations er et unikum av et ensemble, som under ledelse av Simen Kiil Halvorsen oser av spilleglede, kreativitet og kvalitet i alle ledd.

 

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen  står for  ca.  40 konserter  i  året. Siden oppstarten  har  nærmere 170  musikere  vært med. I  all  hovedsak musikere  bosatt på  Vestlandet. Til sammen har disse besøkt om lag 50 arrangører i vår region. Slik ser denne ut:

 

Torsdag 27. September – Stavanger

Fredag 28. September –Bergen

Lørdag 29. September – Voss

Søndag 30. September – Florø

 

Med:

Simen Kiil Halvorsen – trompet
Hanna Paulsberg – saksofon
Øyvind Dale – piano
Fredrik Luhr Dietrichson – bass
Raymond Lavik – trommer

 

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Nyheter

AiR 2018: Chris Potter

Vi er strålende fornøyd med å kunne presentere den amerikanske saksofonisten, komponisten og bandlederen Chris Potter som årets Artist in Residence (AiR) på Vestlandet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev