Nyheter

Cinclus Cinclus

På lydjakt!

 

Cinclus Cinclus er det latinske namnet på fossekall, en uredd og leken skapning som låter vakkert og optimistisk. Det er en passende beskrivelse på det norsk-britiske samarbeidet som Vestnorsk Jazzsenter tok initiativ til i mai i 2017. Målet var å lage en ny konsertproduksjon for barn, som kunne fungere hvor som helst i verden, og ikke være avhengig av et bestemt språk. For å sitere en av musikerne; «språk er det mer enn nok av andre steder».

Siden da har Matt Robinson (saksofon), Maja Bugge (cello), Per Jørgensen (trompet, vokal, perkusjon) og Terje Isungset (trommer, stein og bjørkepinner) møttes til øvinger både i England og i Norge. De har tidligere spilt en prøve-konsert for elever ved Møhlenpris Skole, hvor disse bildene er fra, og på årets Vossa Jazz. Begge konsertene ble tatt veldig godt imot, blant annet i Ballade.no. Nå gjør de seg klar for en turné på Vestlandet.

 

Per og Terje er til vanlig bosatt i Dale og på Laksevåg. Matt og Maja har begge base i Lancaster. De har ulik bakgrunn og hadde ikke møtt hverandre tidligere. Det vil si, Terje og Per kjenner hverandre godt fra før, det gjør også Maja og Matt. Nå møtes de alle fire i en ordløs jakt på lyder og musikk, som også barna får ta del i. Noe av innholdet er komponert på forhånd, men det meste blir til der og da.

Om en leter etter fellesnevnere for denne kvartetten, i tillegg til å være enestående musikere, er det nettopp deres evne til å improvisere. Å spille de rette tonene til rett tid, og være stille om det skjer noe spennende et annet sted, og ta tak i situasjonen om noen publikummere eller musikere faller ut eller å gjenta sekvenser som fungerer og ta det videre. Disse egenskapene kommer godt med nå som de skal reise rundt på Vestlandet. Og vi føler oss trygge på at fossekallen fortsatt vil låte vakkert og optimistisk, og at barna som kommer vil kose seg.

 

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen  står  for  ca.  40  konserter  i  året, både for barn og voksne. Her er turné-ruten til Cinclus Cinclus:

 

Torsdag 18. okt.: Suldal Kulturhus, Sand.

Fredag 19. okt.: Kunsthuset Kabuso, Øystese

Lørdag 20. okt.: Oseana, Os

Søndag 21. okt.: USF Verftet, Bergen

Mandag 22. okt.: Flora Samfunnshus, Florø

 

Foto og video: Jarle H. Moe.

Fra forsiden

Nyheter

Jon Balke med Vestnorsk Jazzensemble

14. og 15. november kan du høre Jon Balke med rykende, ferske Vestnorsk Jazzensemble. Hørt om det før? Neppe. Det er første gang de samles, og besetning og komponist vil variere fra gang til gang. Trykk, trykk.

Nyheter

Eivind Austad Trio

Plateaktuelle Eivind Austad Trio er første band ut på Stamvegen i høst. De kan høres 18-22 september, i Bergen, Stavanger, Øystese, Jølster og Florø.

Meld deg på vårt nyhetsbrev