Nyheter

Programslipp

Trenger du julegavetips? Hva med pass til Maijazz eller Nattjazz? Det som er sluppet hittil ser bra ut.

Maijazz skilter med svære headlinere, som Jan Garbarek, Marius Neset, Angelique Kidjo og Al di Meola. Andy Sheppard er vel strengt talt også blant stjernene på jazzhimmelen, han kan høres i sammen med Espen Eriksen Trio. Gøy at også Fieh dukker opp i dette celebre selskapet. Stjerneskuddet fra Toten som etterhvert har blitt en nasjonal festival-yngling.

Førsteslippet på neste års Nattjazz-program er fritt for internasjonale stjerner, men har til gjengjeld noen spennende nye, navn fra utlandet, som islandske ADHD. Ellers er det navn som de fleste her til lands har et forhold til. Avhengig av alder vil både Mari Boine og Gurls være kjente navn utenfor jazz-kretsen. For jazzentusiastene er det alltid et stort pluss med navn som Helge Lien Trio og Susanna i programmet. Og ja, vi gleder oss til begge deler!

Fra forsiden

Nyheter

Tre kritikerroste bestillingsverk på tur

Bestillingsverk er en utfordrende øvelse. Verket skal skrives, øves inn og til slutt fremføres på festivalen som har bestilt det. Det tar lang tid og koster mye. Derfor er det gjerne disse verkene det knytter seg mest spenning og prestisje til når det skal presenteres. Og det er slett ikke alltid det lykkes. Men det skulle da også bare mangle.

Nyheter

JAZZ I SIKTE

Da er det bare å melde seg opp! Her får du både lærerike workshops, konsertkvelder i Bergen eller Stavanger og de som stikker av med seieren får festivaljobber på Nattjazz og Sildajazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev