Nyheter

HILDO

En av fjorårets vakreste konserter blir både plate og turné.

Med: Berit Opheim (vokal), Tore Brunborg (saksofon), Stein Urheim (ulike strengeinstrumenter), Steinar Raknes (bass), Kåre Opheim (trommer) og David Solheim (lydtekniker)

Mandag 25. februar – FLORØ

Tirsdag 26. februar – VASSENDEN

Onsdag 27. februar – BERGEN

Torsdag 28. februar – STAVANGER

Fredag 1. mars – HAUGESUND

Lørdag 20. mars – STORD

«Sammen med et knippe kortreiste musikere blir den gamle folkemusikken lett oppjazzet og tilført en moderne tonedrakt. Vakkert, spennende og forførende. Ikke minst Berit Opheims praktfulle kveding skaper et uttrykk du ikke finner noen andre steder. En fullsatt kinosal hyller da også musikerne med stående applaus til slutt. Det skulle bare mangle. Dette er real norsk eksportvare på linje med laks og olje.»

Einar Engelstad i Bergen Tidende, 25/3/18

”Viss ikkje samarbeidet mellom Tore Brunborg og Berit Opheim held fram etter konsertane på Vossa Jazz og på Riksscenen i hovudstaden, er det både synd og skam – og eit stort tap for heile kultur-Noreg. Urframføringa av prosjektet Hildo i Gamlekinoen laurdag vart ei ut av kroppen-konsertoppleving. Så sanseleg vakkert, så gjennomarbeidd på alle plan, og så utruleg dyktig gjennomført av fem av våre største musikarar.”

Nils Kvamsdal i Avisa Hordaland, 27/3/18

«Hildo» heitte den gamle kyrkjeklokka som ljoma over Vossevangen frå tårnet på Vangskyrkja i gamle dagar. Det finst fleire segn og folketonar til ære for klokka, som var kjend for sin uvanlege fine og sterke klang. Eit av segna seier at bergensarane ville låna klokko, og vossingene var dumme nok til å seia ja. Ute i Bolstadfjoren rauk det opp til uver, båten sokk, og der ligg klokko på havsens botn den dag i dag,

Konsertproduksjonen HILDO er eit samarbeid mellom Riksscenen og Vossa Jazz og hadde première på Vossa Jazz 2018. Fem fantastiske musikarar, med Brunborg og Opheim i spissen, har teke utgangspunkt i ulike folketonar og slåttar frå mellom anna Voss, Sogn og Hardanger, og serverer desse i nye arrangement og med nykomponerte tema. Det vert både balladar, bånsullar, stev, barnesongar, salmar og slåttar, i hendene på musikantar som går «Hildo» sjølv ein høg gong når det kjem til klang og styrke.

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen  står  for  ca.  40  konserter  i  året. Siden  oppstarten  har  nærmere  170  musikere  vært med.  I  all  hovedsak musikere  bosatt    Vestlandet.

Fargebildet er tatt av Per Finne. Bildet i sort/hvitt av Mathilde Ankerdal.

Fra forsiden

Nyheter

Lag en barne-konsert-workshop

Mandag 10. okt. fra kl. 12:00-14:00. Gratis workshop med Lekerommet og mulighet for samarbeid med BJF/Bajazz for de av dere som kommer i gang med prosessen. Alle musikere som har lyst å spille for barn er hjertelig velkommen til å være med.