Nyheter

Familieforestilling på mini-turné

Crab is Crap is back! Nå med videokunstner Fredrik Rysjedal, to teknikere og bestillingsverket Psst, som tidligere gikk under navnet Hysj! Konsertforestillingen ble tidligere i år blitt spilt på Den Nationale Scene i Bergen til svært gode anmeldelser. Nå tar de hele produksjonen med seg til Stord, Voss og Sand i regi av vår turné-ordning – Den Musikalske Stamvegen.

Med: Øyvind Skarbø – trommer, vibrafon, vokal, gitar / Øyvind Hegg-Lunde – trommer, ukulele, vokal / Fredrik Rysjedal – illustrasjon og video / Hans-Olav Molde – lyddesign / Andreas Johansen – lysdesign

«(…) førtifem magiske minutter som hele familien kan samles om og vende tilbake til.» 

http://www.ballade.no/sak/lyden-av-et-barns-hverdag/

«Estetisk musikkfest for alle barn (og en hel del voksne).»

https://www.bt.no/kultur/i/bK0wOe/Lyden-av-hverdagen

* Bestillingsverk fra Bajazz-festivalen 2017

PSST følger dei to trommeslagarane Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom eit døgn. Kvardagslege ting som å ete frokost, tørketrommelen i kjelleren, og å sjå på barne-TV, vert gjort om til musikalske begivenheter. Svært aktiv bruk og samspel med levande illustrasjonar (på lerret bak på scenen), bidreg til å viske ut skillet mellom det dagligdagse, og den fantastisk frie fantasien barn er i besittelse av.

PSST er komponert og regissert av to blad Øyvind, i samarbeid med illustratør Fredrik Rysjedal. Øyvind Skarbø og Øyvind Hegg-Lunde er to av dei mest aktive trommeslagarane i Noreg, med bakgrunn i band som Building Instrument, Erlend Apneseth Trio, Electric Eye og JUNIP (Hegg-Lunde), og 1982, Håkon Kornstad Tenor Battle og Bly de Blyant (Skarbø). Begge har motteke ei rekke prisar for arbeidet sitt. Som duo har dei jobba saman sidan 2001, og blant mykje anna gjort ei trioplate med Ståle Storløkken, samt ei rekke prosjekt for barn.

Fredrik Rysjedal ein av dei mest spennande kunstnarane i Noreg om dagen. Han held på å fullføre eit stipendiat ved Kunsthøgskolen i Bergen, der han gjer nybrottsarbeid om teikneseriar tilpassa skjerm.

Her er en video-teaser: https://www.youtube.com/watch?v=wh8YnXl_bL0

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen  står  for  ca.  40  konserter  i  året. Siden  oppstarten  har  nærmere  170  musikere  vært med.  I  all  hovedsak musikere  bosatt    Vestlandet. Her er HYSJ sin turné-rute:

Torsdag 14. mars – STORD

Fredag 15. mars – VOSS

Lørdag 16. mars – SAND

Fra forsiden

Nyheter

Jazzkurs på VGS

I dag er siste dag av det første av i alt tre jazzkurs vi skal ha på videregående skoler i vår. Kursene holdes på musikklinjene på Stavanger Katedralskole, Langhaugen VGS i Bergen og Firda VGS i Sandane.

Nyheter

Sommerjazzkurs #6

For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset i Rogaland, nærmere bestemt på Jæren Folkehøgskole. Formålet med kurset er det samme som tidligere: å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev