Nyheter

Jazzkurs på VGS

I dag er siste dag av det første av i alt tre jazzkurs vi skal ha på videregående skoler i vår. Kursene holdes på musikklinjene på Stavanger Katedralskole, Langhaugen VGS i Bergen og Firda VGS i Sandane.

Kursene er en del av vår ungdomssatsing. Vi ønsker å inspirere unge musikere i vår region til å spille improvisert musikk.

På bildet ser dere de tre instruktørene som åpnet kurset i Stavanger på mandag. Andreas Rotevatn (trombone), Marte Eberson (piano) og Ivar Myrset Aasheim (trommer). Sistnevnte er fra Stavanger, men studerte i Oslo. Førstnevnte er fra Nordfjoreid og studerte i Bergen, blant annet sammen med Marte, som er fra Oslo. I tillegg har Hildegunn Gjedrem, som jobber på Stavanger Katedralskole til daglig, ha en jazz-workshop for alle vokalistene.

Idag (onsdag 13. mars) avslutter de kurset med en konsert i skoletid hvor de skal vise frem hva de har jobbet med siden mandag, sammen med elevene naturligvis. Og vi gleder oss til å høre!

Fra forsiden

Nyheter

Familieforestilling på mini-turné

Crab is Crap is back! Nå med videokunstner Fredrik Rysjedal, to teknikere og bestillingsverket Psst, som tidligere gikk under navnet Hysj! Konsertforestillingen ble tidligere i år blitt spilt på Den Nationale Scene i Bergen til svært gode anmeldelser. Nå tar de hele produksjonen med seg til Stord, Voss og Sand i regi av vår turné-ordning - Den Musikalske Stamvegen.

Nyheter

Sommerjazzkurs #6

For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset i Rogaland, nærmere bestemt på Jæren Folkehøgskole. Formålet med kurset er det samme som tidligere: å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev