Nyheter

Bedehus og Hawaii-turné

Med ny-innspilte plater i sekken setter Trond Kallevåg Hansen Ensemble seg i turnébussen neste uke. Det er litt en gjeng han har med seg, tre unge og spennende musikere og en skikkelig ringrev som nettopp vant Spellemannspris. Trond har selv komponert musikken og det låter utrolig fint.

Bestillingsverket fra Silajazz i fjor gis i disse dager ut på HUBRO. Tittelen på verket referer til de mange somrene Kallevåg Hansen tilbragte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Kombinasjonen av Tronds varme gitarlyd og hans lyriske komposisjoner skaper en nærmest filmatisk kvalitet. Melodier som kan minne om allsang fra familiære høytider over til stemningsfulle improviserte strekk, som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet. Det er også litt video-materiale ute, sjekke for eksempel denne, og kom på konsert om du kan!

 

Med:

Trond Kallevåg Hansen – gitar (og komposisjoner),
Geir Sundstøl – pedalsteel og diverse strengeinstrumenter
Adrian Løseth Waade – fiolin
Alexander Hoholm – kontrabass
Ivar Myrset Asheim – trommer

 

Turné-rute:

10/4 : Spor 5, Stavanger Jazzforum

11/4: Kulturkirken Skåre, Haugesund

12/4: Lykling Gamle Bedehus, Bømlo

13/4: Gamlekinoen, Vossa Jazz

14/4: Flora Samfunnshus, Florø

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.