Nyheter

Jazz i Sikte 2019

Torsdag og fredag blir det igjen Jazz i Sikte i Bergen og Stavanger. Dette er helt klart blant årets høydepunkt. De fleste av musikerne går på konservatoriene i Bergen og Stavanger, men av og til er det også noen yngre musikere med og noen musikere tidlig i etableringsfasen. Trykk deg inn her for fullt program, og kom på konsert!

Bergen torsdag 4. april, Sardinen USF Verftet, fra kl. 20:00. Fri inngang.

  • Cort Piil
  • Andrea Ådland Band 
  • Henrik Økland Kvintett 
  • Rowan Falck Group
  • Datadyr

 

«Cort Piil».

Cort Piil er et nytt og spennende jazzband fra Bergen. Musikken kombinerer moderne jazzfolk med fri improvisasjon og sterke melodier som skaper vakre musikalske historier med sterk driv og spontanitet. De originale komposisjonene lover en variert og engasjerende musikkopplevelse!

Andri Schärli – Saxofon

Andreas Hatzikiriakidis – Trompet

Peter Dybvig Søreide – Gitar

Thomas Lossius – Bass

Amund Nordstrøm – Trommer

 

Andrea Ådland Band

En eksperimentell blanding av jazz/pop. Preges av enkle melodier og leken improvisasjon, men hovedfokuset ligger i de sterke og direkte tekstene. Utrykket er ærlig og ekte og kan til tider føles som et slag i trynet for lytteren. Formålet er å utfordre publikum med å formidle et rått budskap som ikke er pyntet på.

Andrea Ådland – Vokal

Simen Emil Walle – Gitar

Arne Toivo Sandberg – Bass

Gaute Ullestad Moen – Trommer

 

Henrik Økland kvintett

Henrik Økland kvintett ble startet høsten 2018, da begynte Økland på jazzlinja i Bergen. Bandets blander lyriske komposisjoner og improvisasjon. I sine låter utforsker Økland det tonale og det fritt improvisatoriske og samspillet mellom dem. prosjektet er bl.a. inspirert av musikere som”Marius Neset” og”Don Pullen Quartet”. Økland sin musikk bygger på store kontraster og kan være alt fra rolig og vakker til røff og energisk.

Henrik Kolstø Økland – Saksofon

Thomas Linde Lossius – Kontrabass

Ørjan Hammer Vollvik – Trompet

Peter Søreide – Gitar

Amund Nordstrøm – Trommer

 

Rowan Flack Group

Rowan Flack Group består av 5 norske musikere og en engelsk vokalist. Alle fra Griegakademiet. De har allerede sluppet EP-en ‘New Light Dwelling’. Denne består av deres egne tolkninger  av Jan Garbarek og Keith Jarrett sine låter fra albumene Belonging, My Song og Folk Songs. Tekstene er av bandleder og vokalist Rowan. De skriver også egne låter og beskriver det som en miks av jazz og folk med inspirasjon fra artister som Carla Bly, Kenny Wheeler og Gretchen Parlato.

Rowan Flack – Vocals

Simen Walle – Guitar

Thomas Lossius – Bass

Sigurd Steinkopf – Drums

Aksel Røed – Saxophone

 

Datadyr

Datadyr serverer en salig blanding av americana, blues og frijazz. Fengende rytmer, bassriff av ypperste kvalitet og en gitar som maner frem vakre klanglandskap og brå kaotiske utbrudd er noe av det du kan vente deg. Kontrastene og samspillet mellom den vrengte, prosesserte gitaren og den akustiske rytmeseksjonen i fokus.

Besetning:

Odd Erlend Mikkelsen, Gitar.

Amund Nordstrøm, Trommer.

Øystein Høynes, Kontrabass.

 

Stavanger fredag 5. april, Spor 5, fra kl. 20:00. Fri inngang.

  • Presthus Prosjekt
  • KELP
  • Klungre Kollektiv
  • The Swede & The Sweet Swingers
  • Les Coqs String Swing

 

The Swede & The Sweet Swingers

The Swede & The Sweet Swingers består av unge jazzmusikere fra Jazzlinjen UIS. Inspirasjonen henter de fra swingeraens komponister som Duke Ellington, George Gershwin og Irving Berlin m.fl. De spiller egenkomponert musikk som prøver å fange litt av atmosfæren fra danselokalene i New York på 30-tallet. Bandleder og komponist for prosjektet er Isabelle Kongshaug.

Isabelle Kongshaug – vokal

Jone Randa – klarinett

Victor Pedersen – gitar

Jørgen Vikjord – bass

Olav Abildgaard – trommer

 

KELP

Musikken er inspirert etter ulike kompositoriske teknikkar etter Olivier Messiaen. Samstundes kan det trekkjast linjar attende til Eric Dolphy, samtidas improvisasjonsmusikk og rock. Målet for prosjektet er å leike med det heimlege, dermed har musikken ein tendens til å bevege seg mellom det intrikate, komplekse til det oppriktig dansbare.

Svein Are Presthus – saksofon

Joscha Ernst – saksofon

Vetle Aakre Laupsa – bass

Stian Eismann – trommer

Kristian Enkerud Lien – gitar og komposisjonar

 

Klungre Kollektiv

Klungre Kollektiv er som ein koseleg, men likevel moderne heim.  Musikken til kollektivet er koseleg og nær, samtidig som den kan utfordre lyttaren med uventa vendingar. Med tekst på sunnmørsdialekt blir det eit kvardagsleg og personleg preg på musikken, med gjenkjennbare situasjonar og nære kjensler.

Anna Elise Sørdal Klungre – vokal

Victor Pedersen – gitar

Lasse Gjestrud – kontrabass

Benjamin Sagebø – trommesett

 

Prosjekt Presthus: 

Prosjekt Presthus er inspirert av Joshua Redman og Aaron Parks. Bandet bærer preg av moderne jazz, funk og fusjon. Bandleder og komponist er Svein Are Presthus

Svein Are Presthus  – saxofoner og komposisjoner

Njål Sandegren  – gitar

Vetle Aakre Laupsa  – kontrabass

Trond-Martin Tanke  – trommer

 

Les Coqs String Swing

Les Coqs er en string swing gruppe fra Jazzlinja i Stavanger. Trioen spiller tradisjonell fransk hot jazz fra 30- og 40-tallet, eller det vi i dag kaller «Django music». Musikalsk prøver de å formidle det allsidige utrykket i musikken til Django Reinhardt og søker ta frem nyansene i denne musikken også i forhold til den harmoniske og poetiske dimensjonen. Kjent som trio her i Stavanger har Les Coqs  gjort stor suksess. Til Jazz i sikte har de utviklet konseptet spesielt gjennom og ta med Mikkel Lien på piano i et spennede samarbeid.

Gustav Skaaret – Gitar

Haakon Kjeldsberg – Gitar

Mikkel Lien – Piano

Jørgen Vikjord- Bass

 

Alle spiller 20 min. hver.

Kom og hør morgendagens jazzmusikere!

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs: 26-30. juni 2019

For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset i Rogaland, nærmere bestemt på Jæren Folkehøgskole. Formålet med kurset er det samme som tidligere: å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.

Nyheter

Jazzkurs #3

18.-20. juni blir det jazzkurs på Langhaugen med Andreas Rotevatn, Henrik Lødøen og Siril Malmedal Hauge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev