Nyheter

Idag åpner Vossa Jazz!

Vi har egentlig ikke tid til å skrive dette. For allerede kl. 13:00 spiller 2. klasse på jazzlinjen i Trondheim, og 16:00 er det jazzlinjen i Bergen sin tur. Så vi må snart springe avgårde mot togstasjonen.

Men klart, et par avsnitt må en jo ta seg tid til når en av landets beste jazzfestivaler åpner. Dette er et høydepunkt for jazzinteresserte i hele landet, og også langt utover våre landegrenser. For her kan en høre masse bra musikk. Og så skjer det allerede nå. Slik sett er dette startskuddet for festivalsesongen her til lands. Da regner vi ikke med Finsejazz, som finner sted allerede i januar, men de får ha oss unnskyldt.

Så hva bør du få med deg? Det er mye å velge blant. Og vi har naturligvis noe vi har merket oss og også kjøpt seteplass til, noe som er nødvendig på enkelte av konsertene om en skal få plass. Men folk liker jo så mye forskjellig, og alt på programmet er i grunn bra, det er mer et spørsmål om hva du liker, enten det er jazz i en eller annen form, folkemusikk, soul, blues, americana eller pop. Eller om du har med deg barna. Eller om du foretrekker billedkunst og litteratur. I år har de til og med funnet plass til litt elektronika på programmet.

Kanskje lettest om du leser deg opp på programmet selv og finner frem noe som virker spesielt spennende. Her ligger det. Eventuelt kan du kjøpe deg et huskort og bare kaste deg ut i det. Det er ofte vel så bra. Uansett, ha en riktig fin festival, både publikum, musikere og arrangører. Vi gleder oss!

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.