Nyheter

Idag åpner Vossa Jazz!

Vi har egentlig ikke tid til å skrive dette. For allerede kl. 13:00 spiller 2. klasse på jazzlinjen i Trondheim, og 16:00 er det jazzlinjen i Bergen sin tur. Så vi må snart springe avgårde mot togstasjonen.

Men klart, et par avsnitt må en jo ta seg tid til når en av landets beste jazzfestivaler åpner. Dette er et høydepunkt for jazzinteresserte i hele landet, og også langt utover våre landegrenser. For her kan en høre masse bra musikk. Og så skjer det allerede nå. Slik sett er dette startskuddet for festivalsesongen her til lands. Da regner vi ikke med Finsejazz, som finner sted allerede i januar, men de får ha oss unnskyldt.

Så hva bør du få med deg? Det er mye å velge blant. Og vi har naturligvis noe vi har merket oss og også kjøpt seteplass til, noe som er nødvendig på enkelte av konsertene om en skal få plass. Men folk liker jo så mye forskjellig, og alt på programmet er i grunn bra, det er mer et spørsmål om hva du liker, enten det er jazz i en eller annen form, folkemusikk, soul, blues, americana eller pop. Eller om du har med deg barna. Eller om du foretrekker billedkunst og litteratur. I år har de til og med funnet plass til litt elektronika på programmet.

Kanskje lettest om du leser deg opp på programmet selv og finner frem noe som virker spesielt spennende. Her ligger det. Eventuelt kan du kjøpe deg et huskort og bare kaste deg ut i det. Det er ofte vel så bra. Uansett, ha en riktig fin festival, både publikum, musikere og arrangører. Vi gleder oss!

Fra forsiden

Nyheter

GIG-akademiet med Hanna Paulsberg

Neste GIG-akademi blir i samarbeid med Playdate på Landmark. Oppskriften er den samme - etablerte musikere inviteres til å spille med jazz-studenter på Griegakadmiet. Denne kvelden kan du også høre trioen I Like To Sleep på samme billett.

Nyheter

Sommerjazzkurs #6

For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk Jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset i Rogaland, nærmere bestemt på Jæren Folkehøgskole. Formålet med kurset er det samme som tidligere: å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev