Nyheter

Jazzkurs #3

18.-20. juni blir det jazzkurs på Langhaugen med Andreas Rotevatn, Henrik Lødøen og Siril Malmedal Hauge.

Dette er et nytt prosjekt for i år. Hittil har vi hatt kurs i Stavanger og Sandane og nå er turen kommet til Bergen. Med oss har vi tre glimrende instruktører. Her kan du bli nærmere kjent med dem:

Andreas Rotevatn (f.1989) kjem frå Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. Han er utdanna jazz-trombonist frå Griegakademiet og har ein master i utøvande musikkteknologi frå Norges Musikkhøgskole. Andreas likar å bruke kunnskapen han har fått gjennom jazz-utdanninga i ulike prosjekt, og han spelar mellom anna trad.jazz med Ytre Suløens Jass-Ensemble, hip-hop med Cezinando og folkemusikk med Evelina Petrova Trio. Ved sidan av spelinga komponerer Andreas ein god del, mellom anna er han initiativtaker og spelande medlem av OJKOS (orkesteret for jazzkomponistar i Oslo), kor medlemmane rullerer på å spele kvarandre sine komposisjonar.
.
Siril Malmedal Hauge (f. 1992) kommer fra Langevåg i Sula Kommune på Sunnmøre. Hun er utdannet ved jazzlinja på NTNU i Trondheim, og er en ettertraktet og allsidig vokalist, aktiv i en rekke prosjekter som både vokalist og instrumentalist. Med sterke røtter i jazztradisjonen, er hun kjent være en strålende formidler av ord og melodier, i tillegg til sin evne til å tilpasse seg det instrumentalistiske. Hun ble i 2017 tildelt jazzsirkelens «Ungjazzpris», fikk prisen «Årets Jazztalent» fra Molde Jazzfestival i 2018, og mottok sølvprisen for beste jazzvokal album i «Jazz Honoyo/Jazz Critique Magazine» i Japan for albumet «Last Things» sammen med gitarist Jacob Young. I 2019 ble hun nominert med samme album til Independent Music Awards i New York. Våren 2019 ga hun ut sitt debutalbum som bandleder «Uncharted Territory,» som har høstet svært gode kritikker.
.
Henrik Lødøen (f. 1991) er ein trommeslager frå Brattvåg i Møre og Romsdal. Han har jazzutdanning frå jazzlinja i Trondheim, og er no busett i Oslo. Dei siste åra har han turnért internasjonalt med artistar og band i ei rekke sjangrar. Nokre av desse er Rohey, Mikhael Paskalev, Jonas Alaska, Mosambique og Megalodon Collective.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!